STUDIU Cele mai vorbite limbi pe Twitter. Engleza este pe primul loc, dar araba câştigă teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Engleza rămâne cea mai vorbită limbă pe reţeaua de microblogging Twitter, dar revoltele de anul acesta din ţările arabe a făcut ca limbile arabe să fie din ce în ce mai populare, conform unui studiu citat de publicaţia „The Times of India".

Mesajele scurte de pe Twitter în lumea arabă au crescut de la un număr de 99.000 pe zi în octombrie 2010, la aproape două milioane luna trecută, spune studiul Semiocast. Astfel, araba a ajuns cea de-a opta limbă vorbită pe reţeaua de socializare. Conform Semiocast, un mare ajutor a fost acordat de către bloggerii arabi şi de către unul dintre directorii Google, Wael Ghonim, din Tunisia.

Engleza rămâne lider

Engleza rămâne cea mai vorbită limbă pe Twitter, cu aproape 70 de milioane de „tweets" pe zi, dar şi-a pierdut din majoritate. Dacă în 2009 60% din mesaje erau în engleză, astăzi ele reprezintă doar 40%.

Liderul este urmat de limba japoneză, care reprezintă 14,2% din mesajele zilnice, în scădere de la 19% acum un an. Surprinzător este faptul că în fiecare zi sunt scrise 500.000 de mesaje în limba chineză, deşi reţeaua de microblogging a fost interzisă de către regimul de al Beijing.

Studiul a acoperit 5,6 miliarde de tweets, adică 10% din numărul total de measje de pe reţea, colectate între 1 iulie 2010 şi 21 octombrie 2011.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite