ŞOC: Gelatină făcută din ADN uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapoartele care anunţau că oamenii de ştiinţă vor scoate pe piaţă carne artificială în nu mai mult de şase luni, folosind celule stem produse în laborator, a uimit întrega lume. O nouă perspectivă şochează: apariţia alimentelor artificiale făcute din om.

Chiar dacă sună mai mult a ficţiune, specialiştii de la Universitatea Chemical Technology din Beijing au dezvăluit o nouă tehnică prin care se poate produce gelatină din ADN uman, potrivit publicaţiei britanice „The Daily Telegraph". Specialiştii au dezvăluit faptul că experimentele în care genele umane au fost introduse într-o tulpină de drojdie pentru a produce cantităţi mari de gelatină umană modificată genetic au avut succes.

Substitut pentru gelatina de origine animală

Gelatina este un ingredient foarte important pentru industria alimentară, iar cea derivată ar putea deveni un substitut pentru tonele de gelatină de origine animală, produse anual pentru deserturi, bezele, bomboane şi alte produse de acest gen, potrivit publicaţiei „American Chemical Society".

Specialiştii mai spun că noua gelatină nu este periculoasă pentru consum. „Există un grad foarte ridicat de similitudine între gelatina provenită de la vită, porc sau om. Din moment ce există aceste asemănări, nu văd de ce ar exista un risc pentru sănătatea oamenilor. Noua gelatină conţine o proteină asemănătoare cu cea pe care oamenii o ingerează de mai mulţi ani", a declarat cercetătorul David Olsen.

În acest context, unii specialişti au pus problema canibalismului, însă cercetătorii au specificat că „gelatina nu provine din ţesut uman, la fel ca la gelatina de la animale, ci este derivată din drojdie modificată cu secvenţe genetice care aparţin oamenilor".

În prezent, această gelatină este folosită deja în industria farmaceutică în fabricarea anumitor medicamente şi vaccinuri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite