S-a demonstrat științific: bărbații văd femeile ca pe niște obiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbații caută în femei potențiale partenere FOTO: SHUTTERSTOCK
Bărbații caută în femei potențiale partenere FOTO: SHUTTERSTOCK

Creierul procesează în mod diferit imaginile reprezentanţilor celor două sexe, bărbaţii fiind percepuţi ca un întreg, iar femeile ca o „colecţie" de părţi ale corpului, arată un studiu publicat în European Journal of Social Psychology și citat de presa britanică.

În urma unor teste, cercetătorii de la University of Nebraska-Lincoln au descoperit că, în faţa unor imagini ale unor bărbaţi, creierul uman, indiferent de sex, tinde să se bazeze mai mult pe o procesare cognitivă "globală", o metodă mintală în care persoana este percepută ca un întreg.În acelaşi timp, imaginile femeilor sunt adesea subiectul unei procesări cognitive "locale", adică perceperea ca un ansamblu de părţi.

Astfel, susțin cercetătorii americani citați de publicația britanică „The Daily Mail”,  s-ar putea explica de ce femeile sunt adesea tratate ca obiecte sexuale.

„Acest studiu este primul care face o asociere dintre astfel de procese cognitive şi teoria obiectificării sexuale. Iar femeile sunt percepute în acelaşi mod ca obiectele”, a declarat psihologul Sarah Gervais, coordonator al studiului.

De asemenea, cercetărul a oferit și o explicație pentru felul în care percep sexul opus femeile, respectiv bărbații. Astfel, masculii ar face acest lucru pentru că sunt interesaţi să-şi găsească o potenţială parteneră, în timp ce femeile tind să se compare între ele", a explicat Gervais.

Dacă v-a plăcut acest articol, vizitați-ne și pe pagina de Facebook - Adevărul Life CLICK AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite