S-a demonstrat: vremea e mai urâtă în timpul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii avem impresia că, odată cu începutul săptămânii, apar şi norii pe cer, dar specialiştii afirmă că, de fapt, nu este doar imaginaţia noastră, ci asta chiar se întâmplă cu adevărat.

Un studiu realizat recent de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că vremea din timpul săptămânii este mult mai urâtă decât cea din timpul weekendului.

Studiul a fost realizat pe Coasta de Est a Americii, în timpul verii, de către oamenii de ştiinţă de la Nasa Goddart, iar rezultatele au uimit pe toată lumea. Evenimentele meteorologice severe au loc cu 20% mai mult în zilele lucrătoare decât în weekend. După mai multe cercetări, americanii au ajuns la concluzia că aceste fenomene au loc din cauza substanţelor chimice eliberate de oameni în timp ce muncesc, dar şi de „aerosolii" eliberaţi în urma extenuării.

Conform studiului, acest efect are loc doar în locurile unde clima este mai umedă, deoarece pe Coasta de Vest nu s-a ajuns la aceleaşi rezultate. „Studiul ne arată pentru prima oară că aerosolii eliberaţi pe timpul verii au efecte asupra temperaturilor, iar cea mai urătă vreme este în timpul săptămânii", a spus unul dintre cercetători. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite