Romeo şi Julieta de Bangladesh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri îndrăgostiţi din Bangladesh s-au sinucis chiar de Valentine's Day, după ce fata a fost obligată de părinţi să se mărite cu un bărbat străin, de două ori mai bătrân decât ea, scrie presa britanică.

La nici două luni după încheierea căsătoriei aranjate, Mitu Molla (16 ani) a fugit de lângă soţul ei şi s-a întâlnit cu iubitul, ­Soud Sheikh (17 ani), în capitala statului, Dhaka. Adolescenţii au escaladat turnul telefonic din localitate, şi-au unit încheieturile cu o eşarfă şi s-au aruncat în gol, murind amândoi în drum spre spital. „Cei doi tineri aveau inimile zdrobite de suferinţă. Se iubeau de câteva luni şi au ales Ziua Îndrăgostiţilor pentru a se sinucide", a declarat inspectorul de poliţie Sarojit Biswas.  

Măritată cu forţa

Când părinţii fetei au aflat că se întâlnea în secret cu un băiat apropiat de vârsta ei, au mutat-o cu forţa din satul ei natal, într-o localitate aflată la 200 de kilometri distanţă, şi au obligat-o să se mărite cu un bărbat pe care nu-l văzuse niciodată, a relatat poliţistul din Dhaka. „După căsătorie, Mitu şi Soud au ţinut permanent legătura prin intermediul telefoanelor mobile, dar durerea de-a fi separaţi a fost de nesuportat. Atunci au făcut un pact - să se sinucidă împreună".
În Bangladesh, stat cu populaţie musulmană majoritară, căsătoriile sunt în cea mai mare parte aranjate. Cu precădere în zonele rurale, fetele sunt obligate de părinţii lor să se mărite în jurul vârstei de 16 ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite