Revoluţie în hipism: jocheiul îşi poate biciui calul de maximum opt ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Marian Iliescu
FOTO: Marian Iliescu

Organizaţia care conduce sportul hipic din Marea Britanie, British Horseracing Authority, a decis ca jocheii să nu mai aibă voie să-şi lovească animalele de mai mult de opt ori într-o cursă, informează BBC.

Regulamentul a intrat în vigoare chiar în această săptămână, iar sâmbătă va avea loc celebra cursă de la Ascot. Astfel, călăreţii vor avea voie să-şi lovească de maxim şapte ori caii în cursele plate şi de opt ori în cele peste obstacole. Dintre aceste lovituri, pe linia dreaptă sau după ultimul obstacol, un cal poate fi biciuit de maxim cinci ori. Sancţiunile vor merge de la amenzi până la retragerea premiilor financiare, suspendări de trei zile sau retragerea licenţei pentru cei care îşi lovesc caii în mai multe rânduri.

În prima zi de la intrarea în vigoare a regulamentului, jocheii Richard Hughes şi Kieren Fox au fost suspendaţi câte cinci, respectiv 15 zile şi au primit penalizări financiare pentru depăşirea numărului de lovituri permise. Fox şi-a lovit calul de 11 ori, în timp ce Hughes l-a biciuit de şase ori pe ultima linie dreaptă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite