Reţeaua socială a începutului de an îşi schimbă opţiunile pentru a respecta drepturile de autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua obsesie a internauţilor, reţeaua socială Pinterest, a fost acuzată de unii critici că ar încălca drepturile de autor. Potrivit acestora, utilizatorii care pun pe tabla lor virtuală imagini de pe anumite site-uri ar face un rău celor care au realizat acea imagine.

Pinterest este pe val anul acesta. Deşi este online de la mijlocului anului trecut, reţeaua socială s-a dezvoltat fulminant în ultimele luni, având un trafic mai mare decât Google+ şi ajungând la 11 milioane de utilizatori înregistraţi. Pinterest s-a bazat pe un sistem mai închis, dar care fidelizează mai mult: userii trebuie să aştepte o confirmare pentru crearea unui cont şi, în plus, îşi pot folosi paginile de Facebook pentru a se loga.

În cazul drepturilor de autor, fondatorul Pinterest, Ben Silbermann a scris pe blogul său personal că a schimbat codul site-ului pentru a permite anumitor platforme să opteze să nu ofere opţiunea de distribuire prin reţeaua sa socială. „Înţelegem şi respectăm că uneori deţinătorii siteurilor nu vor ca materialele lor să fie puse pe tabla virtuală. Pentru acele persoane, oferim un cod diferit care interzice postarea pe siteul nostru a materialelor lor", a scris Silbermann.

Potrivit cnet.com, în momentul când platforma alege să introducă acel cod de programare, apare mesajul „Acest site nu permite postarea pe Pinterest. Vă rugăm să contactaţi proprietarul pentru alte întrebări. Vă mulţumim pentru vizită".

Cu toate că a introdus această opţiune, Silbermann nu crede că siteurile sunt deranjate de posibilitatea de a distribui pe Pinterest, deoarece este doar o altă metodă de a promova acea platformă prin intermediul reţelelor sociale.

Deşi fără un efect fulminant, această schimbare vorbeşte despre o filosofie periculoasă în privinţa reţelelor sociale, mai ales în contextul dezbaterilor despre Acordul Internaţional Anti-Contrafacere, ACTA: reţelele sociale ar putea să nu mai fie metode de a câştiga fani, ci adversare unde se popularizează pirateria.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite