Reţeaua de televiziune Fox în mijlocul unui scandal cu reprezentanţii comunităţii evreieşti. Un sondaj pe Facebook a aprins spiritele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Un sondaj realizat de postul de televiziune Fox News pe pagina de Facebook din America Latină a provocat furia comunităţii evreieşti din întreaga lume. La întrebarea „Cine l-a ucis pe Iisus Hristos?", variantele oferite utilizatorilor erau Pilat din Pont, Evreii sau Înalţii Preoţi.

Reacţiile au apărut instantaneu, evreii din întreaga lume simţindu-se jigniţi de aceste variante. Centrul „Simon Weisenthal" din Buenos Aires a declarat că sondajul este o referinţă ruşinoasă la propaganda Vaticanului „care a afectat şi a persecutat evreii vreme de milenii", scrie presa britanică.

Comunităţile evreieşti au fost uluite de faptul că Fox oferă o variantă care a fost exclusă de Vatican din 1965. De asemenea, Papa Benedict al XVI-lea a exonerat evreii de orice vină în cartea sa „Iisus din Nazareth . Partea a doua". Papa explică în această carte că orice acuză la adresa evreilor nu se bazează pe o dovadă clară, istorică.

Purtătorul de cuvânt al reţelei Fox, Guadalupe Lucero, a oferit scuze publice pentru această întâmplare nefericită şi a declarat că sondajul a fost şters imediat şi au fost luate măsuri ca aceste evenimente să nu se mai repete pe viitor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite