Reţeaua Facebook, cauză de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime dintre separările din Marea Britanie sunt provocate de activitatea de pe Facebook.

Un studiu recent realizat în Marea Britanie oferă o imagine îngrijorătoare asupra impactului reţelelor de socializare asupra vieţii personale: o treime dintre cei care apelează la divorţ oferă ca motiv o întâmplare de pe Facebook. Cifrele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât acum cinci ani, acelaşi sondaj spunea că reţeaua de socializare este motiv de separare în 20% din cazuri, scrie site-ul digitaljournal.com.

Cercetarea a fost realizată de către cei de la site-ul divorce-online.co.uk, deţinut de o firmă de avocatură specializată în divorţuri. Astfel, 33% din cererile de separare din 2011 au avut ca motiv un singur lucru „Facebook". Ce se ascunde în spatele acestuia sunt întâmplări normale, care au avut loc la un moment dat în viaţa cuplului.

Astfel, principalele trei motive asociate platformei de socializare au fost mesajele nepotrivite trimise unei persoane de sex opus de către unul dintre parteneri, comentariile negative reciproce şi raportarea comportamentului unuia dintre parteneri de către un alt utilizator.

La un clic de păcat

Mark Keenan, fondatorul şi CEO-ul de la Divorce Online este de părere că „Facebook a devenit principala noastră unealtă de comunicare cu prietenii. Oamenii îşi contactează foştii parteneri şi mesajele încep cu un ton inocent, dar pot duce la probleme. Dacă cineva doreşte să aibă o aventură, Facebook e locul potrivit". Astfel, spre deosebire de viaţa reală, reţeaua are anumite caracteristici care „ajută" la ivirea certurilor: prezenţa permanentă la un clic distanţă a unei persoane este o tentaţie mult mai mare, iar mediul online dă senzaţia de inocenţă, deşi duce la probleme.

Cultură online de competiţie

În cartea sa, „Pasiune şi scop", scriitorul american Daniel Gulati vorbeşte despre faptul că gelozia, nervozitatea şi depresia cresc odată cu activitatea de pe reţeaua de socializare, din cauza comparaţiilor constante. „Acest lucru creează o cultură online de competiţie şi comparaţie", spune Gulati pentru publicaţia „The Huffington Post". „S-au dus zilele când Facebook era complementar vieţilor noastre. Acum, viaţa devine complementară Facebook-ului", este de părere Gulati. Astfel, cu fiecare dezvoltare a comunicării pe platforma de socializare, înlocuim o formă mai bogată de interacţiune umană.

"S-au dus zilele când Facebook era complementar vieţilor noastre. Acum, viaţa devine complementară Facebook-ului.''
Daniel Gulati  scriitor

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite