FOTO Unde dorm copiii lumii: băieţelul din România este cel mai defavorizat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia umanitară "Salvaţi copiii" i-a cerut fotografului documentarist James Mollison să vină cu o idee care să ilustreze cât mai bine ideea de "drepturile copilului în lume". Acesta s-a întors cu un proiect, un reportaj cu peste 200 de fotografii reprezentând copii din diferite colţuri ale lumii şi dormitoarele lor, pe care l-a numit "Unde dorm copiii lumii".

"M-am regăsit gândindu-mă la dormitorul meu: cât de important a fost în timpul copilăriei mele şi cum a reflectat ce aveam şi cine eram atunci. Ideea mi-a venit ca o modalitate de a aborda situaţiile complexe şi problemele sociale care afectează copii, privind la locul unde dorm şi unde se joacă", a spus James Mollison, care a scos o carte pe această temă, potrivit news.yahoo.com.

Iată câteva fotografii cu copii din diferite colţuri ale lumii şi camerele lor de dormit:

Kaya este o micuţă japoneză de doar patru ani a cărei mamă cheltuieşte aproape 1.000 de dolari pe lună pentru garderoba fiicei sale.

image

Un băieţel român, tot de patru ani, nu a fost atât de norocos. El trăieşte împreună cu familia sa sub cerul liber, pe o saltea, în afara Romei (Italia).

image

În Nepal, James a dat de o fetiţă de 7 ani, care lucrează deja într-o carieră şi trăieşte într-o singură cameră împreună cu părinţii şi fraţii ei.

image

Alyssa locuieşte împreună cu părinţii în Kentucky. Are camera ei.

image

Ahkohxet, în vârstă de 8 ani, trăieşte împreună cu tribul său în Amazonia. "Dormitorul" lui, un colţ dintr-o colibă pe care îl împarte cu familia.

image

Dong, 9 ani, locuieşte în Yunnan (China), iar deasupra patului "tronează" preşedintele ţării.

image

Tzvika, 9 ani, din West Bank, trăieşte într-o comunitate de 36.000 de evrei ortodocşi.

image

Thais, 11 ani, locuieşte "Oraşul Domnului- Rio de Janeiro" şi vrea să devină model.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite