Record de vânzări online în ziua de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţiile prin intermediul dispozitivelor mobile au crescut cu 173%,

În ziua de Crăciun, vânzările online au fost pe plus. Potrivit unui raport IBM, numărul de cumpărători care s-au logat pe site-urile de comerţ cu amănuntul a crescut cu 16,4% faţă de anul trecut. Aceste rezultate au fost obţinute după ce au fost monitorizate peste 500 de site-uri, altele decât Amazon.com, care este cea mai mare platformă online de acest gen.

De asemenea, s-a constatat o creştere spectaculoasă cu 173% a celor care şi-au achiziţionat produsele prin intermediul dispozitivelor ­mobile, precum iPhone, iPad sau a ­celor de tip Android . De fapt, aproape 7% din totalul achiziţiilor online au fost efectuate de pe tablete iPad, la doar un an şi jumătate de la lansarea acestora pe piaţă, a declarat John Squire, directorul de strategie din cadrul IBM. Vânzările au continuat să crească şi în a doua zi de Crăciun. De asemenea, numărul cumpărătorilor a ­crescut cu 10% faţă de aceeaşi zi a anului trecut.

Miliarde de aplicaţii descărcate

Creşterea numărului de dispozitive mobile  a dus şi la o creştere-record a aplicaţiilor descărcate. Cei de la ­Apple, prin App Store, au atins nivelul de 10 miliarde de descărcări numai în acest an, de două ori mai mult faţă de numărul înregistrat în perioada 2007-2010.

Şi piaţa Android a înregistrat o creştere-record. În ultimele şapte luni, s-a ajuns la cifra de 7 miliarde de aplicaţii descărcate prin acest sistem de operare, în condiţiile în care până în luna mai au fost descărcate 3 miliarde de aplicaţii. Ambele sisteme de operare au generat în medie aproximativ un miliard de descărcări pe lună, adică 3 milioane de descărcări pe zi.

Conform Flurry Analytics, numărul de aplicaţii descărcate în ziua de Crăciun a fost de două ori mai mare faţă de numărul total înregistrat în primele 20 de zile ale acestei luni. Mai exact, pe 25 decembrie au fost descărcate 242 de milioane de aplicaţii, în creştere cu 125 de procente faţă de numărul de ­aplicaţii descărcate în medie într-o zi obişnuită.

De asemenea, a crescut şi numărul de telefoane mobile activate. Dacă în mod normal sunt activate în medie aproximativ 1,5 milioane de telefoane mobile, de Crăciun au fost activate 6,8 milioane, cu aproape 4 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

7% din totalul achiziţiilor online au fost efectuate de pe tablete iPad.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite