Războiul dintre Franţa şi Google: faza epistolară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google este acuzat că nu respectă legislaţia europeană referitoare la protejarea datelor personale
Google este acuzat că nu respectă legislaţia europeană referitoare la protejarea datelor personale

Organul de reglementare al protecţiei datelor personale din Franţa a oferit trei săptămâni gigantului Google să răspundă la întrebările privind noua sa politică de intimitate, ca parte a investigaţiei extinse care are loc în Europa acum.

Potrivit Reuters, Comisia Naţională a Informaticii (CNIL) i-a trimis o scrisoare lui Larry Page pe 16 martie în care îl roagă să spună ce va face Google cu datele colectate de la utilizatori, cât timp le va stoca şi dacă vor fi legate de identitatea reală a utilizatorului sau vor face parte dintr-un profil anonim.

CNIL este îngrijorată de faptul că Google va urmări utilizatorii cu ajutorul serviciilor sale de GPS de pe smartphone-uri şi că va colecta informaţiile şi le va stoca apoi, vorbind inclusiv de contactele din adresa telefonului. De asemenea, alt motiv de îngrijorare este faptul că Google a decis să-şi unifice politica în cadrul serviciilor sale.

Utilizatorii au fost nemulţumiţi deoarece nu pot alege să refuze noua politică, efectele sale intrând în vigoare de la începutul lui martie. Mutarea a provocat îngrijorarea autorităţilor din SUA, Japonia şi Europa. Investigaţii mai există la adresa gigantului IT privind modul cum clasifică rezultatele de pe Google Search, existând bănuieli că avantajează produsele sale.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite