Cel mai important proiect al marinei britanice: racheta de trei ori mai rapidă decât sunetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii construiesc o rachetă care poate depăşi de trei ori viteza sunetului (Mach 1) şi care poate fi lansată de pe vasele de luptă.

Conceput ca sistem de apărare aerian, capabil să distrugă rachete inamice care se deplasează la viteze supersonice, acesta este cel mai important proiect al marinei, după cum au precizat oficiali britanici.

Denumită „Sea Ceptor", racheta poate distruge orice armă inamică, fiind capabilă să asigure securitatea pentru o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi pe uscat sau pe mare.

Vor fi create 500 de locuri de muncă

Realizarea proiectului, estimată la o perioadă de cinci ani, va costa peste 577 de milioane de euro şi va crea peste 500 de locuri de muncă, spun oficialii britanici, citaţi de presa internaţională. Racheta ultrarapidă va fi folosită iniţial doar pe fregatele de luptă de tip 23 din Marina Britanică, dar, pe viitor, va fi adaptată şi va echipa şi navele armatei, dar şi flota aeriană britanică - Royal Air Force (RAF).

„Dezvoltarea acestui proiect impulsionează foarte mult industria noastră tehnologică şi demonstrează încă o dată angajamentul nostru faţă de forţele armate", a spus ministrul Apărării din Marea Britanie, Peter Luff.

Şeful Forţelor Navale, Sir Mark Stanhope, a declarat la rândul lui că noul sistem defensiv, ca şi alte investiţii în tehnologiile de acest gen sunt „vitale pentru a putea apăra interesele Marii Britanii ori de câte ori este necesar". 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite