Pulsul, folosit ca parolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parolele vor fi înlocuite cu bătăile inimii
Parolele vor fi înlocuite cu bătăile inimii

Oamenii de ştiinţă din China au creat un sistem de securitate pentru computer, cu ajutorul căruia parolele vor fi înlocuite cu bătăile inimii, deoarece ritmul cardiac al fiecărei persoane în parte este unic.

Chinezii afirmă că au reuşit să descopere o formulă matematică prin intermediul căreia calculatoarele sunt capabile să recunoască persoanele după bătăile inimii, aplicaţia fiind folositoare în întreaga industrie a electronicelor. „Această nouă aplicaţie poate fi folosită ca o alternativă a sistemelor biometrice actuale, pe bază de amprente", spune profesorul Chun-Liang Lin, care a comparat electrocardiogramele a doi pacienţi pentru a testa sistemul.

Specialistul a adăugat că sistemul de securitate creat de echipa lui este unul foarte sigur, în comparaţie cu precedentele, care puteau fi uşor păcălite. Chun-Liang Lin mai spune că noua aplicaţie ia pulsul din palma fiecărui utilizator, folosindu-l ca pe o parolă şi stocând informaţia în memoria calculatorului. Datorită noului sistem creat de chinezi, sistemele de securitate s-ar putea simplifica, deoarece utilizatorii vor putea folosi obiectele electronice prin simpla atingere a acestora. 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite