Profilul de Facebook prezice performanţa mai bine decât un test de IQ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profilul de Facebook prezice performanţa mai bine decât un test de IQ
Profilul de Facebook prezice performanţa mai bine decât un test de IQ

Mai multe studii efectuate recent de profesorii de la Universităţile Northern Illinois şi Auborn au scos la iveală faptul că profilul de Facebook al fiecărei persoane poate prezice performanţa la serviciu mai bine decât orice test pentru stabilirea inteligenţei.

Cercetătorii au analizat peste 500 de profile de pe celebra reţea de socializare, folosind scara celor cinci trăsături de personalitate: extraversiune, stabilitate emoţională, deschiderea spre experienţe noi, conştiinciozitatea şi cât de agreabilă pare persoana studiată.Aceştia au ţinut să precizeze că cele cinci calităţi reprezintă elementele care prezic cel mai bine performanţa ulterioară la serviciu a noilor angajaţi.

Spre exemplu, un profil ce include multe poze din locuri îndepărtate poate sugera deschiderea către experienţe noi, notează descopera.ro. Postările în care persoana studiată discută în contradictoriu cu alte persoane ar putea indica un nivel mai scăzut al agreabilităţii şi al stabilităţii emoţionale. Cercetătorii au petrecut aproximativ 90 de minute pe zi studiind profilele de Facebook ale participanţilor la studiu, iar utilizatorii reţelei sociale au fost supuşi şi unui test pentru stabilirea IQ-ului. La şase luni distanţă, angajatorii au fost contactaţi de profesori, care au vrut să afle ce performanţă au avut angajaţii la locul de muncă şi să descopere dacă testul IQ sau predicţia lor a fost mai bună.

Surprinzător, oamenii de ştiinţă au aflat că predicţia lor după ce au vizualizat profilele de Facebook ale angajaţilor a fost mai bună decât rezultatul testelor IQ. „Rezultatele arată că paginile de Facebook oferă angajatorilor numeroase indicii preţioase referitoare la viitorii angajaţi, însă este nevoie de mai multe studii pentru a confirma valoarea pe care reţeaua de socializare o oferă companiilor", a spus Donal Kluemper, conducătorul studiului.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite