Gadgeturile cu procesor Intel – cele mai rapide telefoane, dar cu autonomie mare a bateriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel a lansat săptămână trecută la Târgul de tehnologie din Las Vegas, CES 2012, primele sale procesoare pentru telefoanele mobile. Testele realizate de site-ul Anandtech au arătat că aceste sunt mai rapide decât cele de pe iPhone 4S şi Samsung Galaxy S II.

Conform cotidianul „The Daily Telegraph", testul a fost realizat iniţial urmărind rapiditatea cu care se încarcă aplicaţiile care folosesc scripturi de tip Java. Astfel, procesoarele Intel au avut un timp de 1,331 milisecunde, în timp ce iPhone 4S a avut 2,250 milisecunde, Samsung Galaxy Nexus a avut 1,988 milisecunde, iar Samsung Galaxy S II 3,727 milisecunde.

Ananadtech a concluzionat că platforma Intel oferă o mai bună viteză a aplicaţiilor, deşi are o tehnologie single core, cu un singur nucleu. În schimb, unitatea de procesare grafică (GPU) nu ajunge la performanţele procesorului A5, însă este competitiv, versiunea dual core urmând a oferi perfomanţe mai bune.

„Nu avem nevoie de un dual core"

Cu toate acestea, vicepreşedintele de divizie de la Intel, Dave Whalen, a declarat că „nu simţim nevoia pentru un procesor dual core. Single core-ul nostru este destul de pun pentru a suporta mai multe aplicaţii deschise, aşa că avem o eficienţă bună. Considerăm că suntem la acelaşi nivel, dacă nu chiar mai ridicat decât competitorii noştri". În plus, cu ajutorul procesorului single core performant, autonomia bateriei creşte, telefoanele dual core şi, mai recent, cele quad core neavând o autonomie prea bună.

Primul model care a primit acest procesor este dispozitivul Lenovo K800, lansat la Las Vegas şi care va fi vândut iniţial în China. De asemenea, Motorola a semnat un contract multianual cu Intel şi chiar Apple ar fi în negocieri cu producătorul de procesoare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite