Primul zbor privat spre Staţia Spaţială Internaţională a fost amânat. Naveta s-a oprit în momentul lansării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racheta Falcon 9 va fi testată în curând
Racheta Falcon 9 va fi testată în curând

Lansarea rachetei private SpaceX către Staţia Spaţială Internaţională a fost amânată din nou, de data aceasta la câteva minute înainte de lansare, din cauza unor probleme tehnic, anunţă Fox News.

Numărătoarea inversă începuse la baza aerospaţială Cape Canaveral din Florida, naveta trebuia să pornească în călătoria ei inaugurală, urmând să devină prima navetă privată spre SSI, dar în momentul startului, motoarele s-au oprit automat, după ce computerele au depistat o eroare la unul dintre cele nouă motoare.

Chiar şi comentatorul NASA a fost luat prin surprindere. „3, 2, 1, zero şi lansare. Staţi. S-a întrerupt. Lansarea nu s-a petrecut", a spus George Diller, în timp ce fumul de la motoare se disipa.

Cel care a fost la originea proiectului, miliardarul Elon Musk, a spus că eroarea a fost cauzată de presiunea din interiorul motoarului 5, iar noi ajustări vor fi făcute în câteva zile pentru a lansa din nou modulul Dragon către SSI.

Prima zi când mai poate fi încercată o nouă lansare va fi marţi. Dacă SpaceX nu va reuşi să remedieze probleme până atunci, lansările vor putea fi făcute o dată la trei zile. Luna trecută, testele realizate pe SpaceX nu au detectat nicio problemă la motoare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite