Primul program de inteligenţă artificială catalogat drept geniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Software-ul a reuşit să obţină 150 la testul IQ, mai mult decât creierul uman
Software-ul a reuşit să obţină 150 la testul IQ, mai mult decât creierul uman

Un computer a fost catalogat drept geniu, după ce a obţinut punctajul 150 la un test IQ, fiind prima maşinărie care reuşeşte această performanţă.

Programul foloseşte un mix de logică matematică şi gândire „umană", care-i oferă capacitatea de a depăşi alte programe de până acum şi mintea umană. Noi avem în medie un punctaj de 100 la testele de inteligenţă, iar programele matematice complicate nu trec de 100.
Aplicaţiile practice ale programului ar putea fi introduse mai departe de simple teste de inteligenţă.

Creatorii săi vorbesc despre aplicabilitate în domeniul statisticii şi în modele ale minţii umane sau chiar modele financiare.

Software-ul este dezvoltat la Universitatea din Goteborg (Suedia) de către cercetătorul Claes Strannegard. El doreşte să facă programul său să gândească în totalitate ca un om, partea dificilă, aceea de a face legături între parametri, fiind întrecută în acest moment. Aceasta a fost testată prin cei doi parametri ai testelor de inteligenţă: modelele vizuale şi ghicirea secvenţelor numerice.

„Metoda noastră poate să identifice modele în orice date cu o componentă psihologică, cum ar fi cele financiare. Dar nu este destul de bun pentru a găsi modele în datele mai ştiinţifice, cum ar fi predicţiile meteo", a declarat Strannegard.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite