Prima navetă spaţială privată spre Staţia Spaţială Internaţională a decolat cu succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SpaceX Falcon, prima navetă spaţială privată care se duce spre Staţia Spaţială Intetrnaţională a pornit acum 15 minute în călătoria inaugurală şi a ajuns deja pe orbita Pământului.

Lansarea a avut loc de la baza Cape Canaveral din Florida (SUA). Iniţial, ea trebuia să aibă loc sâmbătă, dar o valvă defectă a afectat presiunea unui motor, care s-a oprit automat cu 0,5 secunde înainte de lansare. În timpul weekendului, inginerii de la SpaceX au investigat problema şi au reparat valva.

Falcon duce la bord capsula Dragon, care va duce provizii de alimente şi haine spre Staţia Spaţială Internaţională. Este primul zbor dintr-o serie de 12 programate, pentru care NASA a plătit 1,6 miliarde de dolari. Pe viitor, SpaceX doreşte să trimită şi echipaj uman cu ajutorul navetei Falcon.

Capsula Dragon nu se poate andoca singură la bordul SSI, dar va „parca" în apropiere şi va fi trasă cu ajutorul braţului robotic al Staţiei. După câteva săptămâni în spaţiu, Dragon va reveni pe Pământ, în Oceanul Pacific, la câteva sute de kilometri de coasta Californiei de Sud.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite