Primele imagini video cu Polul Nord al Lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a publicat imagini în premieră cu partea îndepărtată a Lunii, adică cea dinspre Polul Nord. Imaginile au fost capturate de camera video a uneia dintre cele două navete-gemene care orbitează satelitul Pământului.

Camera de pe GRAIL a prins imaginile în momentul când naveta zbura spre Polul Sud, făcând vizibil Polul Nord. „Partea îndepărtată a Lunii este foarte lovită. Suprafaţa conţine numeroase cratere de impact care au păstrat formele asteroizilor care le-au lovit", a scris Maria Zuber, una dintre şefele cercetării.

Conform NASA una dintre cele mai interesante formaţiuni geologice este „Mare Orientale", adică un bazin de 900 de kilometri pătraţi, format în urma unui impact cu un asteroid. Video-ul mai arată de asemenea şi craterul Drygalski, de 149 de kilometri pătraţi şi are în interiorul său un crater suplimentar în formă de stea , creat de coliziunea cu o cometă sau cu un asteroid, scrie cnet.com.

Misiunea GRAIL încearcă să ofere cercetătorilor mai multe răspunsuri asupra Lunii şi despre cum s-au format planetele şi sateliţii „stâncoşi" din Sistemul nostru solar.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite