Povestea celor mai bătrâne prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 69 de ani, surorile Fokkens sunt veteranele faimosului Cartier Roșu din Amsterdam. Povestea lor a ajuns subiect de film.

Louise şi Martine Fokkens sunt surori gemene şi practică cea mai veche meserie din lume încă de la începutul anilor '60. Chiar şi acum, după aproape jumătate de secol de muncă, cele două prostituate merg la cumpărături în sex-shop şi sunt la curent cu ultimele nouătăţi în materie de jucării sexuale. Din păcate, Louise nu mai activează decât ca şi consilier pentru sora ei, Martine.

„În urmă cu doi ani, am fost nevoită să mă las de meserie din cauza artritei. Nu mai puteam pune un picior peste altul. Sora mea lucrează însă, are nevoie de bani, nu se poate trăi din pensia oferită de stat", a explicat fosta prostituată.

Veteranele Cartierului Roşu din Amsterdam au ajuns şi subiect de film. Într-un documentar care va fi prezentat la Festivalul de Film de la New York din luna august, cele două prezintă felul în care s-a schimbat lumea prostituţiei de când au intrat ele în branşă.

„Nu vă pot spune câte trucuri foloseam. Nenumărate. Greu acceptam un client care nu ne plătea bine. Pe vremuri, poliţistul din cartier bătea în geam dacă o fată îşi arăta prea mult din gleznă. Acum, fetele vând cocaină din cuburile lor", spune Louise în documentar.

De asemenea, gemenele povestesc cum au reuşit să scape de peştele lor şi să-şi deschidă propriul bordel. Totodată, ele au şi pus bazele primului sindicat neoficial al prostituatelor. „Louise şi Martine sunt prostituatele de modă veche ale Amsterdamului: libere, vesele şi care nu se tem de nimeni", au declarat regizorii filmului, Gabrielle Provaas şi Rob Schrode, citaţi de cotidianul britanic „The Daily Mail".

Deşi prostituţia este legală în Olanda, cele două surori s-au simţit de multe ori judecate pentru alegerea pe care au făcut-o. „Ai muncit, ai fost o prostituată. Nu vei scăpa niciodată de eticheta asta. Mereu va fi cineva care să te jignească, să te numească o femeie uşoară, aşa că mai bine te porţi ca atare", îşi spun surorile una alteia în documentar.

„Meet The Fokkens" - „Întâlnire cu surorile Fokkens" va avea premiera pe 8 august, în SUA. 

"În urmă cu doi ani, am fost nevoită să mă las de meserie din cauza artritei. Nu mai puteam pune un picior peste altul. Sora mea lucrează însă, are nevoie de bani, nu se poate trăi din pensia oferită de stat."

Louise Fokkens 69 de ani, prostituată

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite