Portofelul inteligent, leac pentru risipitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denumite „Portofelele proverbiale", în momentul când banca procesează o tranzacţie, prototipurile vibrează
Denumite „Portofelele proverbiale", în momentul când banca procesează o tranzacţie, prototipurile vibrează

Cercetătorii de la Institutul de tehnologie din Massachussetts (MIT), SUA, au creat primul portofel inteligent care se strânge atunci când nu mai sunt bani şi se umflă atunci când există chiar un surplus de fonduri.

Dispozitivul se bazează pe un sistem computerizat, fiind conectat prin Bluetooth la telefonul mobil. Astfel, în fiecare lună, situaţia financiară este actualizată. Atunci când banii sunt pe sfârşite, portofelul reacţionează şi se strânge, pentru a nu mai permite oamenilor să cheltuiască cu atâta largheţe. Dispozitivul nu funcţionează însă fără o conectare a contului bancar la telefon.

Denumite „Portofelele proverbiale", în momentul când banca procesează o tranzacţie, prototipurile vibrează. Potrivit specialiştilor citaţi de presa britanică, acest lucru încurajează investiţiile inteligente şi făcute raţional, reamintind mereu valoarea banilor.

De asemenea, vibraţiile care ar putea apărea chiar dacă nu s-a făcut nicio tranzacţie avertizează utilizatorii asupra unei posibile fraude. Conform MIT, portofelele sunt destul de rezistente ca să facă faţă la şocuri şi chiar la greutatea unui adult. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite