Politicienii de mâine, urmașii oamenilor politici de azi. Iată ce odrasle și-au urmat rudele în cariera politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu
Elena Băsescu

Ce părinte n-ar dori ca urmașii să-i calce pe urme? În politică, astfel de opțiuni în carieră sunt însă destul de dificile, mai ales dacă fiul sau fiica nu are aceleași viziuni cu părintele. Iată câțiva dintre cei mai promițători politicieni care se pot bucura de sprijinul părinților, fie și doar prin faptul că împart același nume de familie.

Honorius Prigoană.

Honorius Prigoană

Fost candidat la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor, fiul lui Silviu Prigoană, deputat PDL, s-a înscris, astăzi, în Organizaţia Municipală a PNL Bucureşti. Inițial, Honorius a intrat în politică înscriindu-se în PDL, unde și tatăl său este membru. „Sunt tânăr, am bani, vreau să fiu europarlamentar", declarase acesta la intrarea în cursa electoral din 2010, împotriva liberalului Radu Stroe. Acum, acesta și-a motivate schimbarea partidului prin faptul că PNL este singurul partid de dreapta din România.

„Eu sunt un om de dreapta, cu o doctrină liberală, iar Partidul Naţional Liberal este singurul partid de dreapta din România, în interiorul lui va fi adevărata doctrină liberal", a declarat acesta, potrivit gândul.info.

Honorius Prigoană a apărut la emisiunea „Dansez pentru tine", unde a dansat alături de Dana Rogoz și a reapărut perioadic în presă din cauza vitezei cu care își conduce bolidul de 160.000 de euro.

Elena Băsescu.

În prezent europarlamentar, mezina președintelui Traian Băsescu a cochetat mai întâi cu o carieră în modeling. Însă, în anul 2009, Elena Băsescu a fost plasată prima pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare. În urma criticilor apărute în presă, Elena Băsescu a decis să candideze ca independent la aceste alegeri, fiind ajutată de colegii ei de la aripa tânără a PDL. A obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul în Parlamentul European.

Mezina președintelui a devenit celebră prin gafele făcute în diverse discursuri. Acum se pregătește de nunta cu Bogdan Ionescu, zis Syda, fiul unui cunoscut om de afaceri.

Oana Niculescu-Mizil.

Oana Niculescu-Mizil

Deputat PSD, aceasta este nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, fost Ministru al Educatiei si Invatamintului (1972 - 1976) si Ministru de Finante (1978 - 1981). Oana a fost căsătorită cu un important om de afaceri din Liban, însă a divorțat de curând. A reapărut în atenția presei mondene odată cu oficializarea relației pe care o are cu primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Și odraslele oamenilor politici din lume și-au urmat părinții. Fiul din prima căsătorie al fostului președinte al Franței Nicolas Sarkozy, Jean, a devenit consilier la primăria Neuilly-sur-Seine, unde a fost tatal său primar.

Kim Jong-il, fiul lui Kim Ir-Sena condus Coreea de Nord, după moartea tatălui său, decedat in 1994. La rândul său, Kim Jong-il a fost înlocuit după moartea sa, în 2011, de Kim Jong-un.

George W. Bush a urmat aceeași direcție în carieră ca tatăl său, George W. Bush Sr. Acesta i-a călcat pe urme într-atât încât a reușit să devină, la fel ca și tatăl său, președinte al SUA.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite