VIDEO Politicieni americani, omorâţi în joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politicienii sunt înjunghiaţi sau împuşcaţi
Politicienii sunt înjunghiaţi sau împuşcaţi

Politicienii Sarah Palin, Michele Bachmann sau Mike Huckabee sunt personalităţile cele mai vânate de împătimiţii celui mai recent joc video lansat în SUA.

Shooter-ul, numit „Tea Party Zombies Must Die", conceput de Jason Oda, proprietarul agenţiei de marketing şi jocuri video Starving Eyes Advergaming, le oferă posibilitatea celor care îi urăsc pe cei trei să îi omoare virtual. Doritorii pot să aleagă între a-i zbrobi sau a folosi arme de foc.

Aceste personalităţi nu sunt singurele vizate. Şi alţi membri ai mişcării ultra-conservatoare americane sunt reprezentaţi ca morţi vii în acest joc. Printre ei se numără deputata Michele Bachmann din Minnesota sau Glenn Beck, comentatorul canalului de televiziune „Fox News", care are o orientare politică de „dreapta".

Incită la violenţă

Câţiva bloggeri americani au şi reacţionat, spunând că acest joc incită la violenţă.

„Sunt flatat să fiu inclus în proiectul acestui tânăr care doreşte să fie amuzant, şi susţin dreptul său constituţional de a spune ceva indecent şi de prost gust. Dar eu nu suport ipocrizia de stânga, care se ridică împotriva tuturor infracţiunilor comise de republicani, care închid ochii atunci când sunt probleme create de cei din echipa lor", a declarat Mike Huckabee (unul dintre ţintele jocului) în propria sa emisiune de radio.

Un joc mai mult comercial decât politic

Chiar dacă jocul este violent, nu pune accent pe masacru şi băi de sânge. În funcţie de nivelul la care se află jucătorul, acesta este invitat să citească informaţii de natură politică, însă are un alt rol. „Dacă se pune în joc un subiect politic, răspunde în primul rând de o logică de divertisment" , lămureşte Olivier Mauco, cercetător în ştiinţe politice şi jocuri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite