Plăţile cu mobilul, certificate de Visa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Visa a anunţat ieri, la San Francisco, că a testat şi a certificat mai multe smartphone-uri de la Samsung, LG şi RIM, cu ajutorul cărora se vor putea efectua plăţi direct la comercianţi.

Telefoanele pe care Visa a implementat noua metodă de plată sunt dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC) şi folosesc aplicaţia Visa payWave de plăţi contactless.

Moment cheie

Modelele disponibile sunt Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve 9360 şi BlackBerry Curve 9380, iar aplicaţia Visa payWave este încorporată pe un SIM securizat, telefoanele mobile putând transmite în siguranţă informaţiile de plată către terminalul de plăţi contactless. Certificarea acestor smartphone-uri pregăteşte terenul pentru încheierea unor parteneriate între producătorii de telefoane mobile, operatorii de telefonie mobilă, retaileri şi instituţiile financiare, pentru a face disponibilă aplicaţia Visa payWave de plăţi tuturor consumatorilor.

„Lucrăm cu băncile, operatorii de telefonie mobilă şi producătorii de smartphone-uri pentru a implementa cât mai rapid noua tehnologie şi pentru a ne asigura că funcţionează foarte uşor. Este un moment cheie pentru noi toţi, iar visul de a plăti cu telefonul mobil a devenit acum realitate", a spus Sandra Alzetta, de la Visa Europa. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite