Piraţii internetului plănuiesc să-şi amplaseze serverele în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de distribuire de fişiere „The Pirate Bay" a publicat un articol pe blogul platformei în care ridică o problemă extrem de interesantă şi o posibilitate pentru site-urile de „piraţi" care ar putea fi încercată în anii următori.

Oamenii din spatele platformei au scris că s-au săturat de atacurile frecvente la adresa lor şi vor să folosească ultimele tehnologii pentru a-şi trimite serverele în cer, scrie techradar.com.

„Odată cu dezvoltarea dronelor controlate prin GPS, echipamentului radio ieftin şi computere miniaturale, ca noul Raspberry Pi, vom experimenta trimiterea unor drone care vor fi amplasate la câţiva kilometri în aer. Astfel, serverele noastre nu vor putea fi închise decât cu ajutorul unor avioane. O adevărată acţiune războinică", scriu reprezentanţii Pirate Bay.

Deşi Pirate Bay nu are un plan momentan, anunţul arată intenţiile şi tendinţele viitoare. Trimiterea unor drone în spaţiu care să găzduiască serverele se aseamănă cu mişcarea din anii `60 a radiourilor pirat, care erau amplasate în mările internaţionale, acolo unde niciun stat nu avea jurisdicţie.

„Aceste servere amplasate pe staţii suborbitale sunt doar prima încercare. Cu transmiţătoarele radio moderne putem ajunge la o viteză de 100 Mbps pentru fiecare nod la o altitudine de 50 de kilometri", mai scriu cei de la Pirate Bay.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite