Paracetamolul, cel mai „înghiţit“ medicament din România ar putea ucide! Un prim caz apărut în Marea Britanie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama unui copil de câteva luni din Marea Britanie a murit din cauza unor pastile de Paracetamol luate în plus
Mama unui copil de câteva luni din Marea Britanie a murit din cauza unor pastile de Paracetamol luate în plus

O tânără de doar 20 de ani din Marea Britanie a murit după ce a luat în plus două pastile pentru a scăpa de durerile care o chinuiau. Ea tocmai suferise o intervenţie chirurgicală la sâni.

Desiree Phillips a fost operată pentru a i se extirpa câteva tumori benigne apărute la sâni, informează The Telegraph. După ce a ieşit din operaţie, medicii i-au prescris, pentru a-i calma durerile postoperatorii, antibiotic şi paracetamol.

Citeşte şi:
Paracetamolul poate distruge ficatul şi creierul

Familia crede că fata lor a murit, pentru că a luat câteva pastile în plus, din cauza durerilor care nu o lăsau deloc. După ce a înghiţit pastilele, la câteva ore, Desiree a fost dusă de urgenţă la spital. Diagnosticul stabilit de medici a fost de insuficienţă hepatică. Pentru că starea sa s-a agravat i s-a făcut un transplant de ficat, dar care nu a reuşit. În scurt timp, tânăra a murit.

„Nu înţeleg cum două pastile de paracetamol în plus i-au distrus ficatul. Dacă aceste medicamente sunt atât de periculoase, ar trebui să aibă o etichetă cu o atenţionare, aşa cum ţigările sunt inscripţionate", a declarat şocat bunicul fetei.

Desiree Phillips era mama unui copil de doar câteva luni. Cauza decesului său nu a fost comfirmată oficial de medici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite