Panasonic intră pe piaţa europeană de smartphone-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul smartphone al japonezilor nu are încă un nume
Noul smartphone al japonezilor nu are încă un nume

Piaţa europeană de smartphone-uri va primi un nou concurent începând cu luna martie a anului viitor. Panasonic a anunţat că se va extinde şi în Europa, după ce până acum telefoanele inteligente ale firmei erau destinate doar pieţei japoneze.

Mutarea aceasta este surprinzătoare deoarece Panasonic a renunţat să-şi mai vândă telefoanele în Europa acum şase ani.

Conform Reuters, viitorul gadget al firmei va fi dotat cu un sistem de operare Android, iar Panasonic estimează că până în 2016 va vinde 9 milioane de unităţi în afara Japoniei. Conform pozelor oficiale, modelul va avea un ecran de 4,3 inci, un ecran 960x540 OLED şi va fi rezistent la apă şi praf. Noul model nu a primit încă un nume, dar Panasonic doreşte să-l vândă clienţilor cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani.

Analiştii de piaţă nu sunt convinşi de mişcarea japonezilor. „Mi-e greu să-mi imaginez că vor face profit din vânzarea telefoanelor. Din punctul de vedere al investitorilor, pare că Panasonic încearcă să facă orice, după ce au ratat piaţa televizoarelor. Nu e foarte atractiv", a declarat Yuuki Sakurai, preşedintele firmei de investiţii Fukoku Capital Management.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite