Centrul Pământului îşi dezvăluie secretele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin intermesiul acestui experiment se pot găsi soluţii la încălzirea globală
Prin intermesiul acestui experiment se pot găsi soluţii la încălzirea globală

Faptul că centrul Terrei nu a putut fi explorat până acum i-a incitat pe oamenii de ştiinţă care au găsit o nouă modalitate de a face acest lucru

Până acum, centrul Pământului, care se află la 3.000 de kilometri sub nivelul mării, nu a fost o ţintă pentru exploratori deoarece se credea că acest lucru este imposibil. Acum, oamenii de ştiinţă fac un experiment cu ajutorul căruia speră să descifreze procesele misterioase care au loc în miezul planetei, scrie International Business Times.

Astfel prin intermediul unui dispozitiv cu laser ID24, cercetătorii de la European Synchrotron Radiation Facility vor utiliza raze X pentru a încălzi metalele grele la temperaturi extreme, investigând astfel originea câmpului magnetic al planetei noastre, dar şi felul în care undele de şoc provenite de la cutremure se propagă pe teritoriul Terrei.

Laserul ID24 va folosi o tehnică foarte nouă, ce presupune comprimarea unui material foarte mic, aşezat între două bucăţi de diamant. Aceste probe sunt comprimate cu o presiune de milioane de ori mai mare decât cea întâlnită la suprafaţa Pământului, iar ulterior, laserele de mare putere sunt orientate către diamante, încâlzindu-le la o temperatură de peste 10.000 de grade Celsius.

În aceste condiţii, razele X sunt capabile să monitorizeze reacţiile care au loc la o rezoluţie mult mai mare decât cea normală, făcând posibilă imortalizarea acestor imagini.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite