Pâine de o sută de kilograme, preparată în avanpremiera unui record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brutarii covăsneni vor să-și doboare propriul record. Astfel, după ce anul trecut au copt o pâine secuiască de peste 50 de kilograme, în 2012, cei de la brutăria "Dioszegi" din Sfântu Gheorghe vor să facă o pâine de o sută de kilograme.

Pentru acest eveniment, patronul brutăriei, Diószegi László a construit un cuptor uriaş din 13.000 de cărămizi, în care încap deodată 200 de pâini de un kilogram, notează Agerpres.

Pentru a se asigura că totul va decurge aşa cum trebuie, acesta a făcut marţi o repetiţie generală - a copt o pâine de aproape o sută de kilograme. "Am făcut o pâine de probă. Am vrut să fiu sigur că noul cuptor funcţionează cum trebuie ca să nu avem sâmbătă nici un fel de surprize (...) Pâinea a ieşit foarte bună şi sunt sigur că vom reuşi să stabilim un nou record mondial. Vom face o pâine secuiască cu cartofi de cel puţin o sută de kilograme", a declarat Dioszegi Laszlo.

Acesta a mai menţionat că sâmbătă, după ce pâinea uriaşă va fi scoasă din cuptor, va organiza pentru copii un concurs de preparat pâiniţe.

Pâinea uriaşă va fi pusă la răcit, iar a doua zi, duminică la ora 11,30, va fi sfinţită în cadrul unei slujbe ecumenice oficiate în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, după care va fi împărţită tuturor celor prezenţi la eveniment.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite