PERICOL Utilizatorii Facebook, potenţiale victime ale celei mai mari înşelătorii online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Una dintre cele mai inteligente înşelătorii realizate cu ajutorul copiilor Facebook sau Google se petrece în această perioadă pe internet, avertizează experţii de securitate, citaţi de presa britanică.

Astfel, un asalt recent asupra utilizatorilor de internet vine sub forma unui mail de la Facebook care imită perfect procedurile de securitate ale reţelei de socializare, realizate pentru a se proteja împotriva trollilor de pe internet şi a comportamentului răutăcios. Utilizatorii sunt „acuzaţi" în mail că au încălcat legile Facebook şi contul lor va fi închis timp de 24 de ore. În acest moment utilizatorii sunt rugaţi să-şi dea datele persoanale, printre care si detaliile despre cardul lor bancar.

După aceeastă procedură e-mailul trimite utilizatorul la o falsă pagină de „Cont închis", care cere şi mai multe date private. Astfel prin accesul la datele de contact ale utilizatorilui, înşelătoria poate merge mai departe, aceste date fiind folosite de către hackeri la diverse activităţi, iar conturile bancare ar putea fi chiar golite.

Atenţie la „LAST WARNING"

Specialiştii de securitate a internetului au avertizat însă că niciun site corect nu ar cere date secrete legate de cardul bancar, iar riscurile sunt imense. „În momentul când un infractor a reuşit să ajungă la contul victimei, cel mai probabil vor bloca accesul acesteia schimbând parola şi adresa de e-mail. Cu informaţiile de pe card, infractorii pot fura identitatea şi să se implice în activităţi financiare ilicite".

Cei de la Hoax-slayer au emis un avertisment împotriva mesajelor de tipul „LAST WARNING". Deşi majoritatea utilizatorilor experimentaţi de Facebook în particular şi de internet în general îşi vor da seama de înşelătorie, cei mai naivi ar putea fi înşelaţi cu uşurinţă.

CITEŞTE ŞI

Pensionarii din Galați şi-au pus mintea cu „goagăl”. Au între 60 și 82 de ani şi au învăţat să utilizeze computerul

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite