VIDEO ÎN PREMIERĂ „Foc de artificii“ în creier în timpul unui orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată creierul când o femeie atinge punctul culminant într-o partidă de sex
Aşa arată creierul când o femeie atinge punctul culminant într-o partidă de sex

Peste 80% din creier este „afectat“ atunci când apare orgasmul. Specialiştii au imoralizat aceste modificări într-un filmuleţ.

Cum se atinge orgasmul nu mai este un secret pentru specialişti, însă modificările care au loc în acele momente în creier reprezentau o enigmă pentru aceştia.

Acum însă situaţia s-a schimbat deoarece, cu ajutorul unui scanner s-a putut înregistra pentru prima oară cum reacţionează creierul unei femei la acest tip de stimuli. Imaginile obţinute sunt de un colorit impresionant, culorile contopindu-se în peste 80% din suprafaţa cerebrală.

„În imaginile obţinute prin rezonanţă magnetică de la o femeie care a avut orgasm se înregistrează modificări în diferite regiuni ale creierului în funcţie de cantitatea de oxigen existent în sânge. Nivelul oxigenului este afişat pe un spectru de la roşu închis (care explică o activitate scăzută) până la galben-albicios (care explică o activitate intensă). Se observă că un orgasm face ca aproape întreg creierul să fie luminat, ceea ce indică faptul că o mare parte din sistemele creierului sunt active când o femeie atinge punctul culminant", detaliază profesorul Barry Komisaruk de la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA).

El mai spune că imaginile sunt asemănătoare unui foc de artificii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite