VIDEO Ochii unui super-prădător preistoric, bine conservaţi, au fost descoperiţi în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anomalocaris - ilustraţie realizată de Universitatea din Adelaide (Australia)
Anomalocaris - ilustraţie realizată de Universitatea din Adelaide (Australia)

Oamenii de ştiinţă din Australia au descoperit doi ochi, asemănători cu cei ai insectelor, cu diametrul de trei centimetri, despre care spun că aparţin unui ciudat animal acvatic preistoric.

Cercetătorii spun că prădătorul ai cărui ochi au fost descoperiţi, numit Anomalocaris, era unul dintre cele mai temute animale care populau oceanele acum 500 de milioane de ani. 

Ochii fosilizaţi, descoperiţi pe Insula Cangurului (Australia), au fiecare câte 16.000 de lentile individuale, iar animalul de la care provin face parte din familia crustaceelor.

El a trăit în perioada Cambriană din era Paleozoică şi era situat în vârful piramidei trofice oceanice preistorice, fiind numit de specialişti „rechinul alb al perioadei Cambriene“.

Pe lângă vederea foarte bună, prădătorul preistoric avea şi o pereche de gheare impresionante, avantaje care l-au ajutat să-şi capete supranumele.

Singura specie care are ochii formaţi din mai mult de 16.000 de lentile individuale care trăiesc în prezent sunt libelulele, care au 30.000.

Vezi mai jos un clip în care Anomalocaris este prezentat detaliat 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite