Ochelarii viitorului: motor de căutare şi cameră foto pe lentilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochelarii viitorului
Ochelarii viitorului

Site-ul de ştiri din domeniul tehnologiei, 9to5Google.com, a prezentat prototipul unor ochelari parcă desprinşi din firmele SF, atât din punct de vedere al designului, dar şi din cel al funcţiilor pe care ­le-ar putea îndeplini.

Denumiţi Google HUD (­head-up display - n.r.), aceştia ar semăna foarte mult cu ochelarii Oakley Thump (foto), nişte ochelari cu ajutorul cărora poţi asculta doar muzică, funcţionând ca un mp3 player.

Zvonul cum că Google lucrează la o pereche de ochelari high-tech, cu ajutorul căreia pot fi accesate serviciile companiei, a apărut în luna decembrie. Potrivit specialiştilor în tehnologie, informaţiile solicitate de utilizatori ar apărea pe lentile ca pe un ecran de calculator. În plus, ochelarii vor fi dotaţi cu o cameră foto-video minusculă, cu un sistem de navigaţie performant, care va fi controlat prin simpla mişcare a capului.

De asemenea, vor dispune de un sistem de stocare a datelor cu o capacitate apropiată de cea a smartphone-urilor. Oficialii Google nu au comentat deocamdată aceste informaţii. Conform site-urilor specializate, aceasta nu este singura companie care lucrează la ochelarii viitorului. Apple, Recon Instruments şi Motorola au proiecte asemănătoare. 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite