Ochelarii pentru slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul măreşte cu 50% alimentele din farfurie,  determinând utilizatorul să mănânce mai puţin
Dispozitivul măreşte cu 50% alimentele din farfurie, determinând utilizatorul să mănânce mai puţin

Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Tokyo, conduşi de profesorul Michitaka Hirose, au brevetat o pereche de ochelari specială care ar putea revoluţiona curele de slăbire, scrie presa britanică.

Mai precis, purtaţi în timpul mesei, ochelarii măresc cu 50% alimentele din farfurie, dându-i impresia celui care-i poartă că mănâncă mai mult decât ar trebui. În acelaşi timp însă, restul obiectelor din jurul farfuriei rămân la dimensiunea originală. Lentilele vor fi de culoare albastră, pentru că, susţin cercetătorii, albastrul induce o senzaţie de saţietate. 

Testat cu succes

Oamenii de ştiinţă şi-au testat invenţia şi au ajuns la concluzia că persoanele care au purtat ochelarii pentru slăbit în timpul meselor au mâncat cu 9,3% mai puţin decât cele care nu au folosit gadgetul. Prin contrast, participanţii la test care au purtat ochelari care, dimpotrivă, micşorau mâncarea cu 33%, au ingerat cu 15% mai multe alimente în comparaţie cu cei care nu au purtat niciun dispozitiv.

Un alt gadget sub formă de ochelari, dezvoltat de aceeaşi echipă de cercetători, este „MetaCookie+". Acesta transmite utilizatorului imagini cu delicatese, transmiţând în acelaşi timp şi mirosuri apetisante, deşi purtătorul dispozitivului mănâncă în acel moment alimente de regim. Mai exact, cu ajutorul acestor ochelari, utilizatorul poate mânca legume fierte, în timp ce creierul său este păcălit să creadă că se delectează cu friptura preferată. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite