Ochelarii care oferă imagini mai halucinante decât cele cauzate de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lifeClipper (FOTO AFP)
lifeClipper (FOTO AFP)

O echipă de cercetători şi artişti elveţieni au dezvoltat un aparat de realitate augmentată (îmbunătăţită) despre care spun că poate înlocui în viitor şi cele mai puternice droguri halucinogene.

Proiectul lifeClipper este ca un joc, deoarece lucrări de artă, desene şi sunete interactive sunt introduse în faţa ochilor oamenilor, creând impresia că realitate arată altfel decât de obicei, scrie presa britanică. Momentan, aparatul care se montează pe ochi funcţionează doar în interiorul parcului St. Johann din Basel, Elveţia.

Realitate augmentată preia percepţiile audiovizuale şi le extinde prin introducerea conţinutului virtual pentru a duce experienţa dincolo de ceea ce s-ar afla normal în faţa ochilor. În cazul lui lifeClipper, întregul parc a fost acoperit de modele tridimensionale desenate şi sunete noi, în funcţie de locul unde se află cel care are „ghiozdanul" şi ochelarii speciali.

lifeClipper (FOTO AFP)

Proiectul a început în 2003 şi a adus în acelaşi loc artişti şi cercetători pentru a recrea senzaţii noi şi idei revoluţionare pentru aplicaţii mobile. Spre deosebire de versiunile anterioare, care ofereau imagini de arhivă din parc, actuala versiune este dotată cu imagini diferite, ducând utilizatorul într-un alt spaţiu.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite