Poveştile incredibile ale oamenilor care iubesc să facă sex cu obiectele din jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amanda Whittaker iubeşte Statuia Libertăţii (stânga) şi Chris Donald a făcut dragoste cu un jetski (dreapta)
Amanda Whittaker iubeşte Statuia Libertăţii (stânga) şi Chris Donald a făcut dragoste cu un jetski (dreapta)

Bărbaţi care îşi iubesc la propriu maşina sau femei care se căsătoresc cu clădiri sau garduri – sunt ciudăţenii explicate de specialişti prin „mici demenţe“ sau simpla dorinţă de a capta atenţia.

Cu câţiva ani în urmă, obiectosexualitatea nu exista ca şi termen în literatura de specialitate. Aceasta a fost definită însă, în urmă cu trei ani, ca fiind o dorinţă puternică faţă de obiecte, care se transformă într-o relaţie romantică având uneori ca finalitate întreţinerea de relaţii intime.

Indivizii care îşi exprimă astfel de preferinţe, susţin sexologii, dezvoltă sentimente de ataşament puternice de atracţie, dragoste şi devotament cu anumite obiecte. Pentru unii, apropierea sexuală sau doar emoţională faţă de o persoană, indiferent de sex, este pur şi simplu de neconceput. Diferenţa faţă de fetişismul sexual, mai susţin specialiştii americani, vine din faptul că obiectosexualii îşi văd obiectul pasiunii ca pe un partener cât se poate de real, nicidecum ca pe ceva neînsufleţit.

Oricât de neobişnuită ar părea această obsesie, exemplele de persoane îndrăgostite de-a binelea de maşini, clădiri, garduri, stâlpi de electricitate, elicoptere sau chiar bărci cu motor sunt nenumărate.

De pildă, în 2007, Erika Eiffel s-a căsătorit cu celebrul Turn Eiffel din Paris. De aici şi numele de familie al femeii, care a devenit aproape la fel de faimoasă ca acesta. Erika a şi pus bazele unei organizaţii care să reunească persoane ca ea, numită OS Internationale.  Potrivit site-ului OS Internationale, obiectosexualii pot comunica destul de uşor cu obiectele de care sunt îndrăgostiţi: „Sentimentele noastre intense sunt cele care ne ajută să internalizăm ceea ce vrem să comunicăm obiectului. Cu cât internalizăm mai mult, cu atât dezvoltăm o abilitate mai vlară de a simţi obiectul. Mulţi dintre obiectosexuali dau viaţă celor pentru care nutresc sentimente, sunt animişti".

S-a iubit cu 1.000 de maşini

Un an mai târziu, o altă poveste, chiar mai şocantă, făcea înconjurul planetei. Edward Smith, un american acum în vârstă de 61 de ani,  mărturisea lumii întregi că a făcut sex cu nu mai puţin de 1.000 de maşini. El chiar „locuia" cu iubita sa, Vanilla, un Volkswagen Beetle alb şi declara că este cât se poate de fericit. „Sunt un romantic. Scriu poezii şi cânt pentru maşini, la fel cum ai face în cazul unei iubite. Nu sunt bolnav şi nici nu vreau să rănesc pe nimeni. Pur şi simplu prefer maşinile", a declarat bărbatul citat de publicaţia britanică „The Daily Telegraph".

Smith susţine că nu a fost niciodată atras de femei sau de bărbaţi. Prima dată a făcut sex cu o maşină la vârsta de 15 ani, iar de atunci a avut sute de „iubite", fie maşini pe care le avea în proprietate, fie ale necunoscuţilor sau din showroomuri. Cea mai intensă experienţă a fost însă cu un elicopter. Mecanicul Chris Donald este şi el un iubitor de maşini.

Edward Smith s-a iubit cu 1.000 de maşini şi Erika Eiffel s-a măritat cu Turnul Eiffel

Edward Smith s-a iubit cu 1.000 de maşini

În vârstă de 43 de ani, acesta a declarat pentru tabloidul britanic „The Sun" că a întreţinut relaţii intime cu peste 30 de modele diferite de maşini în 20 de ani, dar şi cu două bărci cu motor şi cu un jetski. Chris are o iubită, însă mărturiseşte că, dacă vede un Mercedes care-i place, nu se poate abţine să nu facă sex cu el. Cei doi fac parte dintr-o comunitate în creştere, care numără câteva sute de iubitori de maşini şi care îşi dau întâlnire pe internet.

Un exemplu recent şi la fel de neobişnuit vine din Marea Britanie. Amanda Whittaker şi-a declarat în luna martie afecţiunea pentru Statuia Libertăţii. „E iubita mea de la distanţă şi sunt dată pe spate de cât de uimitoare este", a declarat aceasta pentru cotidianul „The Daily Mail". Câteva zile mai târziu, o altă tânără, Reighner Deleighnie, a precizat că este profund îndrăgostită de statuia din marmură care-l întruchipează pe Adonis şi pe care ea a botezat-o Hans. „Iubitul" femeii a fost achiziţionat contra unei sume „modeste", de aproximativ 400 de euro.

Îndrăgostit de o locomotivă cu aburi

De asemenea, Oliver, un bărbat în vârstă de 43 de ani din Germania, a ajuns vedetă într-o emisiune de la postul de televiziune RTL datorită pasiunii sale nimicitoare pentru o locomotivă. Pentru el, găzduită de un muzeu local, uriaşa grămadă de fier, era o parteneră demnă de toată dragostea sa. Povestea lor de dragoste s-a sfârşit însă dramatic, deoarece conducerea muzeului a decis să dezasambleze şi să trimită la fier vechi locomotive cu aburi. Psihologii români consideră că astfel de manifestări ale afecţiunii ţin mai degrabă de fetişism sau de o încercare de a atrage atenţia cu orice preţ, decât de o deviaţie de ordin sexual.

Obsedaţi de a fi în centrul atenţiei

„Cei care au comportamente exagerate sunt micii demenţi, în sensul medical al cuvântului. În rest, este vorba despre fetişism, adică despre obiecte care provoacă atracţie sexuală. Exteriorizarea unor aberaţii sexuale şi asumarea lor sunt însă manifestări histrionice ale individului, care dau aceeaşi notorietatea, dar mai puţin malignă, ca a lui Andres Breivik", a explicat psihologul Bogdan Lucaciu.

Potrivit acestuia, cei care îşi exprimă deschis aşa-zisa atracţie o fac doar pentru a atrage atenţia, prin urmare, dacă ar fi să ceară ajutor pentru a-şi schimba comportamentul, tratamentul psihologic s-ar axa pe cauzele care au dus la acest strigăt pentru a se face remarcaţi.

„Pe de altă parte, cei care sunt atraşi de obiecte nu se laudă cu acest lucru, ci îl păstrează secret. Este o fantasmă, o fantezie sexuală, prin urmare excitaţia este cu atât mai mare cu cât rămâne secretă. Din acest motiv, nu cred că mulţi specialişti se pot lăuda cu pacienţi care să împărtăşească astfel de pasiuni extreme, ci mai degrabă cu persoane care se simt excitate în prezenţa sau doar în prezenţa unui anumit obiect. Masturbarea nu se face doar cu mâna", a mai precizat Lucaciu.

"Nu sunt bolnav şi nici nu vreau să rănesc pe nimeni. Pur şi simplu prefer maşinile.''
Edward Smith  obiectosexual

"Cei care au comportamente exagerate sunt micii demenţi, în sensul medical al cuvântului. Exteriorizarea unor aberaţii sexuale şi asumarea lor sunt însă manifestări histrionice ale individului.''
Bogdan Lucaciu psiholog

Top 5 „iubiţi"-obiecte

Site-ul cracked.com a făcut un top al celor mai ciudate obiecte folosite ca parteneri sexuali, neincluzând maşinile, care, se pare, este cea mai comună dintre pasiunile obiectosexualilor:
1 Masa de picnic. Un american şi-a filmat vecinul făcând sex de patru ori în decurs de câteva ore cu masa din curte. Acesta din urmă a fost amendat pentru indecenţă.
2 Indicator rutier. Tot un american, din Dakota de Sud, a fost arestat în urmă cu câţiva ani după ce oamenii legii au descoperit în locuinţa sa casete în care el încerca să facă sex cu indicatoarele.
3 Bicicletă. Un scoţian în vârstă de 51 de ani a fost prins de două cameriste de la un hostel în timp ce-şi iubea cu foc bicicleta.
4 Stâlp de iluminat. Psihologii susţin că cei care fac sex cu stâlpii de iluminat, de fapt, se masturbează. 
5 Bancă din parc. Un bărbat din Hong Kong era să rămână fără penis după ce şi-a băgat organul între scândurile unei bănci. Partida de sex s-a terminat la spital.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite