O sută de documente secrete din arhiva Vaticanului vor fi făcute publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că oficialităţile de la Vatican au încercat, de-a lungul timpul, să le ţină departe de ochii omenirii, acum o colecţie de o sută de documente păstrate în Arhivele Secrete ale Vaticanului vor fi expuse şi accesibile studiului şi publicului, prin intermediul unei expoziţii care are loc în acest an.

Nepreţuitele documente, care datează chiar şi de 1300 de ani, vor fi făcute publice la Roma şi va fi singura dată în istorie când aceste scrieri părăsesc zidurile Cetăţii Vaticanului. „Este un eveniment excepţional. Este pentru prima dată când o expoziţie cu o asemenea semnificaţie va fi organizată", a spus Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Scrierile oferă o privire în viaţa regelui Henry al VIII-lea, Martin Luther sau Galileo Galilei, printre mulţi alţii, spune cotidianul Daily Mail. Expoziţia conţine şi o scrisoare din secolul al 13-lea scrisă de nepotul lui Gingis Han, în care cere cinstire de la Papă, menţionează cotidianul Daily Telegraph. Într-o scrisoare, datată în 1246, Marele Han Guyuk cere Papei Inocenţiu al IV-lea să călătorească în Asia Centrală în persoană pentru a "oferi cinstire şi omagiu hanului" ca un "act de ascultare".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite