OZN lângă Mercur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea pasionaţilor de obiecte zburătoare neidentificate este în alertă, după ce un telescop a descoperit ceea ce pare a fi o navă spaţială rotundă, foarte vizibilă, în apropierea planetei Mercur.

Imaginile au fost înregistrate în timpul unei furtuni solare masive, iar obiectul a apărut pe două filmări separate. Specialiştii de la NASA susţin însă că imaginea este doar rezultatul felului în care sunt procesate fotografiile, scrie presa internaţională.

Chiar şi aşa, cei peste 250.000 de internauţi care au văzut imaginile înregistrate de telescopul Heliospheric Imager-1 pe YouTube s-au declarat fascinaţi. Cel care a încărcat imaginile a precizat că obiectul „este cilindric pe ambele părţi şi are o formă în mijloc. Arată ca o navă, fără îndoială, are margini clare".

Explicaţii oficiale

Cu toate acestea, experţii Agenţiei Spaţiale Americane nu se declară prea convinşi de imaginile apărute şi nu cred în posibilitatea unei nave extraterestre în sistemul nostru solar. Un inginer american a explicat că obiectul ar putea să fie chiar planeta Mercur, filmată cu o zi înainte. Astfel, pentru a fi siguri că exploziile solare sunt vizibile, cercetătorii au comparat imaginile trase cu o zi înainte şi cele recente, eliminând stelele. Dar dificultăţile cu imaginea ar apărea în cazul unor obiecte în mişcare, cum sunt planetele.

Teoria inginerilor NASA pare a fi confirmată de o imagine cu o rezoluţie foarte mare a obiectului, oferită publicităţii de Nathan Rich, cel care susţine că nu se pune problema unor OZN-uri lângă Mercur. Astfel, „obiectul" pare a fi format din două linii paralele. Explicaţia este simplă, spune Rich: deoarece Mercur se mişcă pe orbită, pixelii luminează imaginile de a doua zi şi provoacă o „dâră" care de la distanţă ar putea fi confundată cu un OZN.

Unde este Mercur

Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare, înconjurându-l o dată la fiecare 88 de zile. Originea planetei a fost pusă la îndoială anul acesta, din cauza depresiunilor ce conţin depozite bogate în sulf şi care sugerează un alt mod de formare decât al celorlalte planete.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite