Un posibil OZN din Marea Baltică, motiv de controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectul neidentificat seamănă cu o ciupercă
Obiectul neidentificat seamănă cu o ciupercă

Un obiect misterios descoperit anul trecut în Marea Baltică, considerat a fi un OZN prăbuşit pe Terra, a generat controverse în rândul cercetătorilor, după ce a fost cercetat, analizat şi filmat de o echipă de scafandri suedezi.

Obiectul misterios este acoperit cu funingine, are câteva „mici şemineuri" şi se află la capătul unei piste de aterizare ce are o lungime de circa 300 de metri. Obiectul neidentificat are o înălţime cuprinsă între 3 şi 4 metri, este curbat pe margini, semănând cu o ciupercă, relatează dialymail.co.uk.

„La început, am crezut că era doar piatră, dar acolo este altceva", a spus scafandrul Peter Lindberg, membru al echipei Ocean X, care a efectuat această misiune de explorare. În centrul obiectului, care are un diametru de 60 de metri, se află „o gaură ovală care duce în interiorul său, prin partea de sus". Înconjurând acea gaură, scafandrii au descoperit o formaţiune de roci bizare.

„Pietrele obişnuite nu ard"

Scafandrii spun că rocile seamănă cu „mici şemineuri", iar „pietrele sunt acoperite cu ceva care se aseamănă cu cenuşa". „Întrucât nu a fost raportată niciodată vreo activitate vulcanică în Marea Baltică, lucrurile sunt şi mai ciudate", spune Lindberg.

„Pe parcursul carierei mele de 20 de ani de scafandru profesionist, ce include peste 6.000 de scufundări marine, nu am văzut niciodată aşa ceva. Pietrele obişnuite nu ard", a spus Stefan Hogeborn, colegul lui Lindberg Hogeborn. „Nu pot să explic ceea ce am văzut, am coborât acolo pentru a găsi răspunsuri, dar ne-am întors la suprafaţă cu şi mai multe întrebări", a adăugat el.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite