LIVE TEXT S-a lansat noul iPad cu procesor nou și conectivitate 4G. În România, pe 23 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPad 3 va fi lansat în România pe 23 martie
iPad 3 va fi lansat în România pe 23 martie

Toată lumea aşteaptă evenimentul Apple din această seară, de la San Francisco. Apple a lansat noua versiune a tabletei, cu procesor quad core, conectivitate 4G, disponibilă în România pe 23 martie.

Noua tabletă lansată în seara aceasta de către Tim Cook, șeful Apple, este demnă de a se numi iPad 3. Deși designul nu a fost schimbat radical, ba chiar a rămas aproape la fel, majoritatea zvonurilor apărute înainte de prezentare s-au adeverit.

Tableta are o rezoluție 2048x1536 și 264 de pixeli pe inch, rezoluția fiind dublă față de generația anterioară. De asemenea, noul procesor A5X are o grafică quad core, dar cu doar două nuclee, nu cu patru, așa cum se așteptau specialiștii. Apple se laudă că motorul lor este de două ori mai rapid decât cel de pe ultimele tablete și telefoane inteligente prezentate de concurență, Nvidia Tegra 3.

Camera foto este de cinci megapixeli, iar conectivitatea este 4G. Pentru cei care au acces la această tehnologie, indisponibilă în România, vitezele de internet vor fi aproape duble. Prețul nnu este nici el foarte diferit de cel al generației anterioare. Cea mai ieftină versiune va fi cea de 16 GB, fără conectivitate 4G, la 500 de dolari. Cea mai scumpă este versiunea iPad cu 4G și 64 GB - 830 de dolari.

Vezi aici actualizările din timpul conferinței

UPDATE 21.22

iPad 2 va continua să existe pe piață, dar după cum se specula, prețurile vor scădea cu 100 de dolari. Astfel, modelul de 16GB va ajunge la 400 de dolari, adică aproximativ 1.500 de lei.

Noul iPad este un concurent serios pe piaţă

UPDATE 21.19

Încă nu avem un nume pentru noua tabletă iPad, care a fost numită până acum doar a treia generație de iPad.

UPDATE 21.00

Tim Cook și dezvoltatorii de aplicații au prezentat mai multe programe noi sau reșlefuite pentru noua tabletă. În acest moment este prezentată aplicația pentru fotografii iPhoto, care va avea noi efecte, gesturi tactile noi, editare multitouch și se pot schimba poze cu rapiditate între dispozitivele Apple.

iPhoto

UPDATE 20.42

iPad va fi lansată în România pe 23 martie, deci doar în două săptămâni de la prezentare.

Prețurile anunțate sunt de 630, 730 și 830 de dolari pentru versiune 4G.

Cea mai ieftină versiune va fi 500 de dolari, 16 GB, fără conectivitate 4G.

UPDATE 20.40

iPad 2 avea 10 ore autonomie și nouă pe rețeaua 3G. iPad 3 are aceeași autonomie, dar cu o conectivitate 4G și procesor quad core.

Tableta are o grosime de 9,4 milimetri și este un pic mai grea decât a doua generație.

Practic, vorbim de o viteză dublă față de iPad 2. Acest lucru va fi disponibil doar pentru utilizatorii care au acces la o asemenea conexiune, lucru încă imposibil în țara noastră.

apple 1

UPDATE 20.35

O altă noutate este conexiunea de tip 4G LTE. De asemenea, există dictarea vocală în engleză, franceză, germană și japoneză.

UPDATE 20.32

Următoarea noutate: camera foto. Cinci megapixeli, iluminată din spate, lentilă cu cinci elemente. Practic același setup ca la iPhone 4S. De asemenea, poate întregistra 1080p.

apple

UPDATE 20.30

Există un buton fizic de start pe tabletă, infirmând zvonurile anterioare. Saturația culorilor este cu 40% mai mare.

PROCESOR A5X, grafică quad core.

Apple îl compară cu procesorul Nvidia Tegra 3 quad core și spune că este de două ori mai rapid, iar performanțele sunt de patru ori mai bune. Pare totuși o exagerare de marketing.

UPDATE 20.25

„Pentru prima oară un iPad are o rezoluție mai mare decât întregul ecran de prezentare din spatele meu. 2048x1536 cred că e destul. Asta înseamnă 3.1 milioane de pixeli. Cel mai mare număr de pixeli dintr-un dispozitiv mobil„

Noul iPad are 264 de pixeli pe inch, ceea ce înseamnă că este un ecran de tip Retina.

UPDATE 20.23

Iată noul iPad. Care pare a arăta la fel ca cel dinainte.

apple tablet

„Astăzi anunțăm noul iPad și este incredibil.„

UPDATE 20.22

Jurnaliștilor din sală le este arătată o tabletă Samsung Galaxy Tab, care este ironizată de Tim Cook din cauza modului în care arată aplicația de Twitter pe ecranul ei. „ E ca o aplicație de smartphone care a explodat„, spune Cook.

UPDATE 20.19

"Credem că iPad este copilul nostru iconic pentru epoca post-PC. Am vândut 15,4 milioane în ultimul trimestru.", spune Tim Cook.

"Când i-am întrebat pe utilizatorii de iPad care au și alte dispozitive și gadgeturi care este favoritul lor, au răspuns răspicat iPad. Remarcabil pentru un produs care a fost pe piață doar doi ani".

 UPDATE 20.15

Prețul noului Apple TV va fi de 99 de dolari. Urmează cel mai probabil lansarea iPad.

UPDATE 20.10

Tim Cook prezintă rezultatele și principalele produse ale Apple. Pentru câteva momente a vorbit despre Siri, asistentul personal de pe iPhone 4S, care va fi lansat în curând și în Japonia. De asemenea, vorbește și despre iCloud, serviciul de stocare online care a ajuns la 100 de milioane de utilizatori.

APPLE ENGADGET

iTunes pe Cloud va suporta filme de 1080p.

Este vorba despre un nou Apple TV, cu 1080p, o nouă interfață grafică. Să nu-l confundăm cu un televizor, ci este doar o „cutie" care permite accesul la conținut online.

UPDATE 20.00

A început conferința. Pe scenă a apărut Tim Cook, actualul șef al Apple. „ Vorbim de o lume unde PC-ul nu mai este centrul lumii digitale, ci doar un alt dispozitiv. Apple are picioarele bine implantate în această lume."

apple

UPDATE

Blogul de tehnologie Engadget a reușit să fotografieze ceea ce pare a fi o tabletă pe scenă. Ce fel de iPad va fi, aceasta este întrebarea.

Apple event 2

Foto MacWorld - Interiorul sălii de conferințe cu 10 minute înainte începerii oficiale

Apple Event

UPDATE

Mai sunt doar câteva minute până la începerea evenimentului Apple de la San Francisco. Majoritatea zvonurilor vorbesc despre iPad 3, iPad HD, iPad Mini sau Apple TV. Fără îndoială, din patru zvonuri unul se va adeveri.

Sediul Yerba Buena Center din San Francisco, la o oră înainte de eveniment

Yerba Buena Center

Cea mai mare schimbare va fi probabil ecranul, care va fi de tip Retina şi va avea o rezoluţie dublă faţă de generaţia anterioară.

Site-ul pocket-lint.com vorbeşte despre posibilitatea introducerii tehnologiei Senseg, care creează texturi complexe şi senzaţii noi utilizatorului tabletei, mai mult decât o vibraţie la atingerea ecranului. Practic, scopul acestei tehnologii este de a face o suprafaţa dură să pară astfel, iar o ţesătură să se simtă exact ca şi cum ar fi reală.

Vicepreşedintele Senseg, Ville Makinen, a declarat că „Momentan lucrăm cu o anumită firmă producătoare de tablete din Cupertino". Iar acel producător nu poate fi decât Apple.

Dacă Apple va introduce această tehnologie, putem vorbi despre o schimbare radicală faţă de generaţiile anterioare şi faţă de concurenţă, firma californiană păstrându-şi renumele de promotor al inovaţiei.

UPDATE

Pe piaţă există mai multe zvonuri cum că Apple ar pregăti şi o variantă de iPad Mini, cu o dimensiune a ecranului de doar 7,85 de inci, cu care să concureze direct cu rivalul Amazon Kindle Fire. Conform blogului VentureBeat, firma californiană ar cumpăra ecrane pentru acest tip de tabletă. Apple doreşte să recupereze procentele pierdute în dauna tabletei Amazon, aceştia vânzând 6 milioane de dispozitive în perioada Sărbătorilor de iarnă, cu 9 milioane mai puţine decât firma fondată de Steve Jobs.

În ultimul trimestru al lui 2011, Apple mai deţinea 57% din piaţă, conform unui studiu iSuppli. Pe locul secund se situa Amazon Kindle Fire cu 14%.

Staţi pe adevarul.ro pentru live text de la conferinţa din San Francisco

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite