Noul iPad, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii Apple s-au înghesuit în magazinele companiei pentru a-şi cumpăra noua tabletă
Fanii Apple s-au înghesuit în magazinele companiei pentru a-şi cumpăra noua tabletă

Tableta a ajuns ieri în stocurile magazinelor, urmând a fi comercializată începând de mâine.

Deşi lansarea oficială în România este prevăzută pentru vineri, 23 martie, fanii tabletei Apple pot face precomenzi începând de ieri pe mai multe site-uri de profil, printre care marketonline.ro, evomag.ro, quickmobile.ro, emag.ro sau koyos.ro. Preţurile pornesc de la 2.640 de lei, cel mai scump model fiind noul iPad de 64 de GB, cu conexiune 4G.

Tableta are o rezoluţie 2048x1536 şi 264 de pixeli pe inch, rezoluţia fiind dublă faţă de generaţia anterioară. De asemenea, noul procesor A5X are o grafică quad core, dar doar două nuclee, nu patru, aşa cum se aşteptau specialiştii. Apple se laudă că motorul lor este de două ori mai rapid decât cel de pe ultimele.

Criticile n-au afectat vânzările

La scurt timp după lansarea în SUA, la 16 martie, noul iPad a primit şi primele critici. De exemplu, mai mulţi utilizatori s-au plâns de faptul că noile specificaţii tehnice fac ca tableta să se încălzească excesiv, mai ales în colţul din stânga. O altă problemă ar fi că bateria se încarcă foarte greu - durează 15 minute pentru a ajunge la 1% şi peste şase ore pentru a atinge 100%. În ciuda acestor neajunsuri, noul iPad s-a vândut în trei milioane de exemplare în primele trei zile de la apariţia gadgetului pe piaţă.

Preţuri orientative

Model    lei

Tabletă PC Apple New iPad HD 16 GB     2.640

Tabletă PC Apple New iPad HD 32 GB    3.100

Tabletă PC Apple New iPad HD 64 GB    3.560

Tabletă PC Apple New iPad HD 16 GB 4G    3.700

Tabletă PC Apple New iPad HD 32 GB 4G    4.200

Tabletă PC Apple New iPad HD 64 GB 4G    4.500

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite