Noul Gmail a fost lansat. Vezi aici şapte modificări esenţiale aduse popularului serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gmail este cel de-al treilea serviciu de mail ca popularitate
Gmail este cel de-al treilea serviciu de mail ca popularitate

Serviciul de poştă electronică de la Google, Gmail, a suferit schimbări semnificative la nivelul graficii şi funcţionalităţii începând de noaptea trecută. Google a redimensionat mail-ul şi l-a făcut să arate mai integrat cu reţeaua de socializare Google +. Site-ul technewsdaily.com a făcut o listă cu şapte lucruri pe care trebuie să le ştim despre noul Gmail.

1. Gmail se redimensionează automat pentru a se potrivi cu orice tip de ecran, indiferent dacă este vorba de tabletă, netbook sau laptop de mari dimensiuni. Până acum dimensiunile clientului de mail puteau fi ajustate manual de către utilizatori.

2. Se poate ajusta densitatea informaţiilor afişate pe pagină. Astfel, există trei opţiuni: comfortable, cozy şi compact. Aceste opţiuni redimensionează spaţiile dintre rânduri, pentru a fi citite mai bine în funcţie de ecranul pe care sunt citite sau dorinţele utilizatorului.

3. Se pot ajusta dimensiunile etichetelor şi a ferestrelor de chat. Această opţiune este folositoare pentru utilizatorii care au nevoie să-şi împartă mail-urile în funcţie de expeditor şi subiect. De asemenea, cei care nu folosesc serviciul de mesagerie instant de pe Gmail pot ascunde fereastra.

4. Gmail are noi imagini de fundal care includ fotografii cu rezoluţie înaltă oferite de site-ul iStockPhoto. Temele pot fi accesate din meniul Settings, iar utilizatorii nu trebuie să se îngrijoreze că noul design le va distruge vechile setări. Acestea sunt ajustate instantaneu.

5. Designul seriilor de mesaje a fost modificat pentru a citi o serie de conversaţii cu uşurinţă. Astfel, noul design aduce aminte de serviciul de mesaje de la Facebook.

6. Dacă este disponibilă, o fotografie va fi ataşată lângă mail-ul expeditorilor. Astfel se încearcă crearea unei experienţe asemănătoare celei de pe reţelele sociale şi distrugerea sentimentului că mail-ul este un spaţiu rece.

7. Gmail conţine acelaşi serviciu de căutare ca şi ediţia anterioară, dar acum a fost redesenată pentru a se potrivi cu noul design mai ergonomic. De asemenea, din bara de căutare pot fi introduse filtre, pentru a selecta mesajele nedorite.

Citeşte şi

Interviu cu Cosmina Dorobanţu, primul reprezentat Google România: Ţara noastră poate deveni un Silicon Valley al Europei

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite