Ne plângem degeaba! Durerile ne țin în viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori este bine să lăsăm durerile să treacă de la sine, susțin specialiștii britanici
Uneori este bine să lăsăm durerile să treacă de la sine, susțin specialiștii britanici

În fiecare an cheltuim sume importante de bani încercând să ne potolim durerile de orice natură, de la o banală durere de cap, la angină. Un grup de oameni de știință britanici a descoperit însă că senzația sfâșietoare este esențială în a ne menține în viață. Mecanismul este simplu: durerea declanșează procesul de vindecare.

Mai mult decât atât, susțin cercetătorii de la Universitatea Bristol, blocarea durerii cu medicamente puternice poate afecta recuperarea pacientului în caz de atac de cord, relatează „The Daily Mail".

Profesorul Polo Madeddu, cel care a condus studiul, susține că morfina care este administrată în cazul atacurilor de cord de fapt le reduce șansele de supraviețuire pacienților respectivi. Asta din cauză că, se pare, medicamentul blochează sistemul propriu de refacere celulară a organismului.

„Senzația de durere poate fi foarte importantă, deoarece se pare că determină creierul să demareze procesele fiziologice care sunt implicate în mecasimul de refacere", a declarat Madeddu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite