„Natalitate“ crescută în România de pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook, a ajuns la un număr de 4,4 milioane de utilizatori în România, arată o statistică realizată de către site-ul facebrands.ro.

Din numărul total de persoane de pe platforma socială, 91,36% şi-au declarat oraşul de reşedinţă, procent dublu faţă de luna ianuarie 2011, când se situa la 48%.
Statistica relevă faptul că mai mult de o treime dintre utilizatorii de Facebook sunt din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Cei 1,44 de milioane de utilizatori reprezintă 31,37% din „populaţia" românească a site-ului fondat de Mark Zuckerberg.

Cele mai multe conturi au fost create din Bucureşti, peste un milion, pe locul secund fiind clujenii şi timişorenii, cu aproximativ 200.000 de conturi fiecare. În privinţa împărţirii geografice a utilizatorilor din ţara noastră, statistica citată arată că Muntenia deţine 38,64%, Transilvania aproape 20%, iar Moldova 15%.

Cele mai populare pagini de brand din România rămân constante. Inna este cea mai populară vedetă, cu peste 5 milioane de fani. Trupa Akcent este pe locul doi cu 1,1 milioane de persoane care au dat „Like", iar Alexandra Stan este pe locul trei cu aproape 900.000 de fani.

Numărul utilizatorilor români este în continuă creştere, respectând tendinţa mondială. Astfel, o statistică realizată în noiembrie anul trecut a arătat că existau 3,84 de milioane de conturi de Facebook create în România, la distanţă uriaşă faţă de ceilalţi concurenţi. De exemplu, hi5.com are 1.760.133 de vizitatori unici pe lună, iar trilulilu.ro ajunge la 2.500.000 de vizite. Lansată cu surle şi trâmbiţe, platforma socială rivală, Google+ avea la ultima analiză mai puţin de 50.000 de utilizatori. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite