Morţii, vedetele anului pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de utilizatori au discutat pe internet despre uciderea inamicului numărul 1 al planetei
Milioane de utilizatori au discutat pe internet despre uciderea inamicului numărul 1 al planetei

În topul celor mai populare zece subiecte de pe cea mai mare reţea de socializare se regăsesc moartea lui Osama bin Laden, cea a lui Steve Jobs şi cea a cântăreţei britanice Amy Winehouse.

Reprezentanţii Facebook au făcut publică ieri lista celor mai populare subiecte ale acestui an, potrivit statusurilor utilizatorilor reţelei de socializare. Lista primelor zece subiecte din raportul Facebook de anul acesta arată un mix de interese, membrii fiind preocupaţi atât de politica internaţională, cât şi de viaţa vedetelor.

Faptul că moartea lui Osama bin Laden a fost cel mai pomenit subiect a venit ca o confirmare a impactului evenimentului. Astfel, în luna mai, când Bin Laden a fost împuşcat la domiciliul său din Afganistan, 10% din statusurile de pe Facebook în limba engleză făceau referire la acest lucru, relatează cotidianul „The Washington Post".

Pe locul secund, ajutat de popularitatea din SUA, a fost faptul că echipa Green Bay Packers a câştigat finala campionatului de fotbal american, Super Bowl. Un caz celebru pe continentul american, posibila crimă a lui Casey Anthony a ajuns pe locul trei, cea mai populară zi fiind 5 iulie, când femeia, considerată vinovată de publicul american, a fost achitată de către tribunal.

Steve Jobs, depăşit de Charlie Sheen

Starul american Charlie Sheen a fost pe locul patru în acest top, în urma scandalurilor cu prostituate şi pozele în care apărea consumând cocaină. Actorul a întrecut ceea ce a părut drama anului: moartea lui Steve Jobs, dar şi nunta regală dintre Kate Middleton şi Prinţul William.

Bloggerii de la Gizmodo s-au declarat dezamăgiţi de aceste rezultate, mai ales că lansarea jocului Modern Warfare 3 a fost mai populară decât violenţele din Libia şi uraganul Irene. De asemenea, în topul celor mai citite ştiri nu au fost prea populare evenimentele şocante ale anului. Fotografiile apărute după cutremurul din Japonia au urcat în topul popularităţii, urmate însă de un articol CNN numit „Ce ar trebui să spună profesorii părinţilor" şi de un material despre schimbarea zodiacului. Locul 4 a fost ocupat tot de un reportaj al televiziunii CNN, cu o poveste numită „Părinţi, nu vă mai îmbrăcaţi copiii ca pe nişte curve".

Cea mai populară vedetă a anului pe reţeaua de socializare a fost actriţa americană Megan Fox, urmată de Vin Diesel şi Adam Sandler. În categoria starurilor din muzică, Rihanna a ocupat primul loc, urmată de regretatul Bob Marley şi de Avril Lavigne. Fotbaliştii sunt cei mai populari sportivi ai anului virtual 2011:  Leo Messi şi Cristiano Ronaldo fiind în fruntea preferinţelor utilizatorilor de Facebook.

Raportul companiei a prezentat şi cele mai noi acronime care au intrat în vocabularul utilizatorilor. Acestea sunt „hmu" (hit me up - dă-mi un semn), „lms" (like my status - îţi place statusul meu) şi  „tbh" (to be honest - să fiu sincer).

Top 10 subiecte

1. Moartea lui Bin Laden
2. Super Bowl
3. Casey Anthony
4. Charlie Sheen
5. Moartea lui Jobs
6. Nunta regală
7. Moartea lui Amy Winehouse
8. Modern Warfare 3
9. Violenţele din Libia
10. Uraganul Irene

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite