Mişcările care au înnebunit lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lambada“, „Macarena“, „Meneaito“, „Asereje“ sau, mai recent, „Ai se eu te pego“ sunt melodiile care au făcut ca milioane de oameni să se distreze pe acelaşi ritm de dans.

De mâine începe oficial sezonul estival, cu petreceri pe plajă şi nopţi incendiare în cluburi de noapte. Hiturile momentului vor putea fi auzite peste tot, repetate şi dansate până la epuizare.

Acum, toată lumea se mişcă pe ritmurile melodiei „Ai se eu te pego" a brazilianului Michel Telo. Dar, oricât de cuceritoare sunt mişcările lui Telo, mulţi sunt de părere că ele rămân în umbra superhiturilor estivale din ultimii 20 de ani. Lambada", „Macarena", „Meneaito" sau „Asereje" electrizează şi astăzi milioane de oameni în cluburi şi discoteci, cu ritmurile lor unice care atrag ca un magnet spre ringul de dans.  
Vara aceasta dansăm după Telo

Brazilianul în vârstă de 31 de ani Michel Telo trăieşte în acest moment apogeul carierei sale. Videoclipul piesei „Ai se eu te pego" este abundă de frumuseţi latino care dansează la unison pe ritmul impus de cântăreţ.

Deşi povestea cântecului este una comună, simplă, despre iubire sinceră, ba chiar un pic golănească, brazilianul a creat un fenomen de care şi el a rămas surprins. Mişcările promovate de Michel Telo „vorbesc" despre senzualitate, sexualitate şi bună dispoziţie.

Ele sunt imitate pe ringurile de dans din toată lumea, la petrecerile de plajă sau private sau pe terenurile de fotbal. Fotbalişti celebri precum Neymar, Cristiano Ronaldo sau Adrian Mutu îşi marchează reuşitele cu gesturile atât de cunoscute acum ale lui Michel Telo.

Kaoma şi Los del Rio au „încins" anii '80 - '90

Dar ritmul molipsitor, cel care te ridică de pe scaun şi te „aruncă" direct pe ritmul de dans nu este nici pe departe apanajul lui Michel Telo. Cu ani în urmă, melodii ca „Lambada", „Macarena", „Meneaito", „Asereje" mişcau o lume întreagă pe acelaşi ritm.

„Lambada" şi „Macarena" vorbesc despre aceleaşi lucruri: femeie, iubire pentru femeie, senzualitate, muzică şi dans. Iţi pui mâna dreaptă în şold, îţi agiţi mâna stângă şi sări. Nu e cel mai complex dans din lume, dar e celebru.

Este vorba despre celebrul „Macarena" al celor de la Los del Rio. Hitul spaniol despre  o femeie încrezătoare în ea însăşi, Macarena, a fost pe buzele tuturor în 1996, bucurându-se de poziţia fruntaşă în topurile din toată lumea. 

Muzica este „virusul" care ne „afectează" pe toţi şi ne transmite cele mai profunde stări sufleteşti. Şi niciun astfel de „virus" n-a fost mai puternic ca „Lambada". Originar din Brazilia, acest dans a devenit popular în 1989. În traducere, numele dansului înseamnă „atingere intensă" şi nu se dezice de el.

Astfel, nu-i de mirare că grupul Kaoma a avut un success imens cu această piesă, mai ales după difuzarea videoclipului, în care brazilience frumoase şi bronzate cu fustiţe minuscule sunt „învârtite" de tineri cu bustul gol plini de atitudine.



Cu pinguinul la miting

Şi dacă am vorbit despre stări de bucurie, veselie, se pot aminti aici momentele „Asereje" şi „Meneaito".

În 2002, fetele de la Las Ketchup s-au gândit să facă o readaptare a refrenului hitului rap din 1979 „Rapper"s Delight", al celor de la Sugarhill Gang. Piesa face parte de pe albumul „Hijas del Tomate" şi, la 10 ani de la apariţie, încă se află în playlistul multor petreceri reuşite.

De asemenea, mai vechea „Meneaito" a creat un adevărat fenomen. Ca exemplu, în urmă cu un an, 5.000 de ploieşteni au stabilit un record, după ce s-au strâns în mijlocul oraşului şi au dansat, la unison, celebrul dans timp de 15 minute. Nu trebuie uitat nici „Dansul Pinguinului", o variantă neaoşă a finlandezului jenkka. Paşii sunt foarte accesibili, imită mersul pinguinului şi este inclus în repertoriul petrecerilor şi mitingurilor româneşti.

Sexul vinde bine şi în muzică

Dansurile care au rămas mulţi ani în mintea oamenilor au capacitatea de a imprima o stare sufletească bună, chiar şi atunci când starea de spirit este mai degrabă una tristă, spune psihologul Keren Rosner.

„«Lambada» şi «Macarena» au avut, au şi vor avea succes pentru că sunt dansuri care se pretează foarte bine la evenimentele fericite din viaţa oamenilor", completează specialistul.

De asemenea, Keren Rosner susţine că senzualitatea şi conotaţia sexuală a unor mişcări de dans pot aduce o melodie în top.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite