Mini electromobil cu smartphone inclus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii Smart au prezentat câteva imagini cu prototipul For-us
Oficialii Smart au prezentat câteva imagini cu prototipul For-us

Noul Smart, care va fi lansat în ianuarie 2012, va avea o oglindă retrovizoare care se poate detaşa şi folosi ca telefon cu ecran tactil. Inginerii de la Mercedes, în parteneriat cu cei de la Renault, vor lansa, în ianuarie 2012, la Salonul Auto de la Detroit (SUA) un pick-up de clasă mini cu propulsie electrică.

Prototipul va utiliza aceeaşi platformă ca un Smart Fortwo, va putea transporta doi pasageri, dar va avea şi un loc special amenajat pentru depozitare şi pentru încărcarea a două biciclete electrice.

Smart For-us are o lungime de 3,54 metri, o lăţime de 1,5 metri şi o înălţime de 1,7 metri. Bena noului autoturism Mercedes are o lungime de încărcare de 28 de centimetri şi 90 de centimetri la interior, dacă scaunul este rabatat. Conceptul va fi propulsat de un motor electric de 75 de cai putere, care asigură o viteză de până la 120 kilometri pe oră.

„Noi iubim maşinile pick-up, mai ales dacă sunt mici la exterior şi mari la interior. Cu Smart For-us nu mai ai nevoie de benzină", a spus Annette Winkler, CEO la Smart.



Nu se ştie când va intra în producţie

Surprizele însă abia acum încep. Pe lângă faptul că pick-ul smart poate fi încărcat cu uşurinţă în bena unei dubiţe obişnuite, autovehiculul este dotat cu un smartphone, care poate fi folosit pe post de oglindă retrovizoare. Acesta este pus deasupra bordului fiind conectat la o cameră video plasată pe bara din spate a autoturismului. Atunci când nu este folosit pe post de retrovizoare, smartphone-ul funcţionează ca un telefon obişnuit.

Liniile conceptului au fost preluate de la For-vision, care a fost prezentat în luna septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, şi au fost adaptate unei noi platforme, care ar putea fi văzută şi pe urmaşul lui ForFour, dezvoltat alături de Renault, dar şi pe cea de-a treia generaţie a autoturismului francez Twingo. Cu toate că aceste schiţe ale noului Smart au fost apreciate de specialiştii din industria auto, reprezentanţii Mercedes au afirmat că acest concept nu a fost propus pentru a intra în producţie.

Salonul Auto de la Detroit



Totuşi, dacă acesta va intra pe piaţă va fi destinat în special americanilor, greu de cucerit până acum, în special din cauza faptului că preferă maşinile de clasă mare. 

ADVIMA20111212_0596
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite