Metoda revoluţionară care salvează viaţa amoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din Marea Britanie folosesc implanturi la nivelul inimii pentru a trata disfuncţiile erectile.

Bărbaţii care suferă de disfuncţie erectilă au o nouă variantă de tratament pentru ca viaţa amoroasă să nu le fie afectată: implanturile la nivelul inimii.
Iniţial, medicii foloseau stenturi - tuburi mici de metal care ajută extinderea unei artere - în penis, apoi, au apărut pastilele şi injecţiile, folosite în cazuri extreme. Prin noua metodă se urmăreşte creşterea fluxului sangvin prin introducerea unui stent, care uşurează erecţia, scrie publicaţia britanică „The Daily Mail".

Între 4.500 şi 8.000 de euro

Pentru a afla dacă erecţia este cauzată de o arteră blocată, medicii injectează o substanţă colorată într-o arteră din penis şi cu ajutorul razelor X se poate vedea dacă artera s-a diminuat între timp. Dacă da, se introduce un stent prin arterele din zona abdomenului, care va ajuta la creşterea fluxului sanguin din acea arteră.

Operaţia durează aproximativ trei ore şi costă între 4.500 de euro şi 8.000 de euro, iar pacienţii vor putea merge acasă chiar în ziua intervenţiei.

Operaţiile anterioare, au avut succes. „Bărbatul pe care l-am operat anul trecut în octombrie se simte foarte bine. El are erecţie şi la un an după operaţie", spune consultantul în cardiologie, doctor Nick Ossei-Gerning, de la Universitatea Cardiff & Vale din Ţara Galilor.

„Public ţintă": bărbaţii între 40 şi 70 de ani

Acum, medicii sunt optimişti în ceea ce priveşte această procedură şi speră ca măcar o treime din cei suferinzi să poate fi trataţi astfel, mai ales că mai mult de jumătate dintre bărbaţii cu vârste curpinse între 40 şi 70 de ani suferă de disfuncţie erectilă.

„Interesul pentru acest tip de intervenţie a crescut când ne-am dat seama că există un grup foarte mare de pacienţi afectaţi de disfuncţie erectilă, iar 30% din ei nu prea mai pot face nimic. Sperăm ca intervenţia să fie utilă măcar pentru o treime din ei", spune medicul britanic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite