Meserii care împing la sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidenţa sinuciderilor la avocaţii este peste media generală
Incidenţa sinuciderilor la avocaţii este peste media generală

Pe lângă disconfortul creat de criza economică, presiunea psihică determinată de sarcini şi stresul profesional sunt doar două dintre motivele pentru care unele meserii predispun la sinucidere.

Statisticile arată că cele mai multe persoane care recurg la acest gest necugetat provin din domenii unde este necesară o înaltă calificare, potrivit „Business Insider". În vârful topului oamenilor care au un mare risc la slujbă sunt inginerii marini şi arhitecţii navali, care sunt de aproape două ori mai predispuşi la sinucidere decât persoanele cu alte slujbe. Nici medicii nu sunt mai feriţi, iar dentiştii au o probabilitate puţin mai mică de a-şi pune capăt zilelor (risc de 1,6 ori mai mare decât alte ocupaţii).

Un risc mai mic, dar nu nesemnificativ îl au veterinarii, economiştii şi brokerii, şefii de şantier, urbaniştii, agenţii imobiliari şi maseurii. De asemenea, avocaţii, electricienii, operatorii de echipamente electrice, dar şi fermierii şi farmaciştii intră în categoria oamenilor cu meserii în care incidenţa sinuciderilor este peste media generală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite